Başkan Yılmaz, “Bir Şehir Ancak Esnafı İle Gelişir”


Başkan Yılmaz, “Bir Şehir Ancak Esnafı İle Gelişir”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, asırlar öncesinden bugüne uzanan ahilik geleneğinin yeni nesillerin yoluna da ışık tutacağını söyleyerek, "Toplumun en büyük mihenk taşı esnaflarımızın Ahilik Günü kutlu olsun" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ahilik Haftası nedeni ile ağırladığı Ticaret İl Müdürü Mustafa Kocaman, SESOB Başkanı Eyüp Hacı Güler ve yönetim kurulu ile meslek odası başkanlarının Ahilik Haftasını kutladı.

 “Bizim Ahilik geleneğimiz, göreneğimiz Osmanlı’dan bu yana sürüyor” diyen Başkan Yılmaz, "Bu toprakların geçmişten günümüze kadar getirdiği en büyük kültür miraslarından biridir Ahilik. Sizler de bunu devam ettiriyorsunuz. Eskisi gibi peştamal kuşanma falan olmuyor belki eskisi gibi çıraklar ustalarına itaatkâr değiller ama yine de bizim geleneğimizi göreneğimizi yaşatmak önemli. Sizler de esnaf teşkilatı olarak kendi üyelerinize gereken destekleri veriyorsunuz. Biz de her zaman Büyükşehir Belediyesi olarak esnafımızın yanındayız. Toplumun en büyük mihenk taşıdır esnaflarımız. Bu doğrultuda zaten SESOB Başkanımız ile her zaman görüşüyoruz. Biliyoruz ki bir şehir esnafı ile gelişir, bereketlenir. Bir kez daha tüm esnaf ve sanatkârlarımızın ‘Ahilik Haftası’nı kutlar, ekonominin bel kemiği esnafımıza iş hayatında başarılar dilerim.” diye konuştu.

Başkan Yılmaz'a hem kendilerini ağırladıkları için hem de inceliği için teşekkür eden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı Eyüp Güler de, "Başkanımız ile birlikte olmak bizim için bir onur kendisine teşekkür ediyoruz. Esnaf olarak ne zaman bir sıkıntımız varsa daima yanımızda oldu bizlere desteğini esirgemedi" dedi. Ziyaret karşılıklı sohbetin ardından sona erdi.  


Yayın Tarihi: 18/09/2017