Bahçeye Gel Kampanyası Sürüyor


Bahçeye Gel Kampanyası Sürüyor

Fındık sektörü ile ilgili kuruluşların ortaklaşa hazırladığı, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçı Birliği (KFMİB) tarafından, üreticilerin bahçeye daha fazla girmeleri ve ilgili göstermeleri amacıyla desteklenip organize edilen Bahçeye Gel Kampanyası sürüyor.

Ağustos ayının ortalarına doğru başlayacak hasat işlemine kadar devam edecek kampanya kapsamında kırsal kesimdeki üreticilerce yönelik olarak hazırlanan TRT Trabzon Radyosu’nca Köşe Bucak Karadeniz Programı içinde her haftanın Pazartesi günü yayınlanan bölümüne 6 Temmuz Pazartesi günü Samsun’da bulunan Karadeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü’nün müdürü Doç. Dr. Kibar Ak canlı bağlantı ile konuk olarak.

Fındık için büyük bir tehlike arz eden kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili çalışmaları da bulunan Doç. Dr. Ak, Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan son görüşmeler neticesinde yurt dışından getirilerek kahverengi kokarca ile biyolojik mücadele kapsamında kullanılacak Samuray Arıcığı denilen parazitör için toplama ve geliştirme merkezi olarak da kullanılacak araştırma enstitüsündeki çalışmalar hakkında bilgiler verecek.

Doç. Dr. Kibar Ak, fındık üreticisinin başta kahverengi kokarca olmak üzere fındık zararlıları ve hastalıkları ile ilgili yapması gereken mücadeleler hakkında da açıklamalarda bulunacak.


Yayın Tarihi: 04/07/2020