Ulusal Tıbbi Cihazlar İmalat Sanayi Kongre ve Sergisi Çalışmaları Başladı


Ulusal Tıbbi Cihazlar İmalat Sanayi Kongre ve Sergisi Çalışmaları Başladı

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi tarafından 2017 yılında Samsun’da gerçekleştirilecek olan “TİSKON 2017 - 5. Ulusal Tıbbi Cihazlar İmalat Sanayi Kongre ve Sergisi” çalışmalarına başlandı.                                                                

TİSKON-2017 - 5. Ulusal Tıbbi Cihazlar İmalat Sanayi Kongre ve Sergisi hazırlık çalışmaları kapsamında kurulan TİSKON 2017 Hazırlık Komisyonu Toplantısı Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

TİSKON 2017 Hazırlık Komisyonu Toplantısına MMO Samsun Şube Başkanı Kadir GÜRKAN, MMO Samsun Şube Başkan Yardımcısı Özkan ER, MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Bekir AKARSU ve MMO Samsun Şube Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Ünsal KIRAN, MMO Samsun Şube Üyeleri Emrah YAYLA, Ahmet Nüzhet ALTUNİÇ, KOSGEB Samsun Müdürü Ahmet DURSUNOĞLU, Sağlık İl Müdürü Yusuf KÖKSAL, Sağlık İl Müdürlüğü Yetkilisi Ayça ESEN, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Ramazan AYDIN, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim ÇELİK, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Yetkilisi Ufuk ÖZKAN, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yetkilisi Emre ARSLANBAY, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Talip ŞAHİN, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan AVCI, MEDKÜM - Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Başkan Yardımcısı Turan ÖZFURAT, MMO Samsun Şube Teknik Görevlisi Tunç TÜRKOĞLU ve MMO Samsun Şube Basın-Yayın Sorumlusu Onur DÜZOVALI katılmıştır.

Toplantıda Kongre düzenleme kurulu çalışmaları, kongre teması, kongrenin yapılacağı yer, kongreyi destekleyen kurumların belirlenip gerekli çalışmaların yapılması ve Samsunda sürdürülen Tıbbi Cihaz çalışmaları üzerine görüşme yapılmıştır.

Toplantı ile ilgili olarak basına bilgi veren Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir GÜRKAN; “Yapılan çalışmalar ve değerlendirmeler sonucunda V. Ulusal Tıbbi Cihazlar İmalat Sanayi Kongre ve Sergisi’nin Makina Mühendisleri Odası 46.Dönem Çalışma Programı kapsamına alınarak 2017 yılında Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Sekreteryalığında Samsun’da düzenlenmesinin planlandığını, yapılacak olan Kongre Düzenleme Kurulu Toplantıları sonucu çalışmaların şekillenerek yoğunlaşacağını” söyleyerek “Yurt dışı bağımlılık oranın çok yüksek düzeyde olduğu Tıbbi Cihazlar konusunda yerli üreticilerin gelişimini desteklemek, sektörde ithal ikamesini artırarak nitelikli istihdamı yükseltebilmek, dışa bağımlılığı azaltabilmek için çabaladıklarını” açıkladı.


Yayın Tarihi: 02/05/2016