OTSO’da "İstihdam İçin Beceri Engel Tanımıyor Projesi" Bilgilendirme Toplantısı


OTSO’da "İstihdam İçin Beceri Engel Tanımıyor Projesi" Bilgilendirme Toplantısı

Ordu Ticaret ve Sanayi Odasının da ortak olduğu "İstihdam İçin Beceri Engel Tanımıyor Projesi"nin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ordu Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu tarafından yürütülen, Ordu Ticaret ve Sanayi Odasının (OTSO)’da ortak olduğu "İstihdam İçin Beceri Engel Tanımıyor Projesi"nin bilgilendirme toplantısı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin’in de katılımları ile Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya çok sayıda basın mensubu katılırken, proje hakkında bilgiler aktarıldı.

OTSO ile Ordu Özürlüler Derneği Genel Merkezi'nin ortağı olduğu proje hakkında konuşan Proje Yürütücüsü Yard. Doç. Dr. Mithat Akgün; “Projenin toplam bütçesinin 148 milyon 787 bin 72 Avro olduğunu, kursiyerlere bugüne kadar bin 80 saat eğitim verildiğini dile getirerek, "Kursiyerlere günlük 10 Avro cep harçlığı ödemesi verdik. Eğitimlerimiz 18 Ekim'de tamamlanmış olacaktır. Böylelikle kursiyerlerimizin her biri toplamda bin 250 saat eğitim almış olacağını aktardı.

Akgün; “Kursiyerlerimiz, El Sanatları Ustası ve Satış Görevlisi Mesleğinde nitelik kazanmışlar, Genel Beceri Eğitimi ve rehberlik danışmanlık hizmetleri ile özgüvenleri artırılarak, sosyal hayata tutunmaları ve iş hayatı ile sosyal entegrasyon sağlamalarına katkıda bulunulması amaçlanmıştır. Devam etmekte olan Girişimcilik eğitimiyle de KOSGEB desteklerinden yararlanmaya hak kazanacaklardır. Uygulanmakta olan projenin genel hedefi Ordu ilinde engelli işsizlerin eğitim faaliyetleri ile istihdamına ve sosyal entegrasyonlarına katkıda bulunmak olduğunu belirtti.


Yayın Tarihi: 08/10/2017