Ordu-Giresun Havalimanı 22. Havalimanı Gümrüğü Olacak


Ordu-Giresun Havalimanı 22. Havalimanı Gümrüğü Olacak

Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen Gayrimenkul fuarı MIPIM'de basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu-Giresun Havalimanı'nın çok verimli kullanıldığını ve yolcu kapasitesinin hızla arttığına dikkat çekti.

Bir yılını doldurmak üzere olan Ordu-Giresun Havalimanı, yurt dışı seferlerine hazırlanıyor. Günde ortalama 16 yurt içi seferinin düzenlendiği havalimanından Almanya Köln ve Avusturya Graz'a düzenlenecek seferlerin bu yılın ortasına yetiştirilmesi planlanıyor.

Bunun için girişimlerini yoğunlaştırdıklarını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Köln ve Graz’ın gurbetçilerin yoğunlukta yaşadığı kentler olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, gümrük noktası çalışmalardın hızlandırılması gerektiğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl Mayıs'ta ilk uçuşun gerçekleştirildiği Ordu-Giresun Havalimanı, beklenenin çok üzerinde bir ilgi gördü. Henüz birinci yılını doldurmadan Türkiye'deki 55 havalimanı arasında 26. olan Ordu-Giresun Havalimanı, 10 ayda 330 bin yolcu taşıdı. 3 milyon yolcu kapasiteli havalimanı için bu yıl belirlenen hedef 1 milyon yolcu.

GÜNDE 16 SEFER DÜZENLENİYOR

Hem Ordu hem Giresun’un göç veren önemli illerin başında geldiğine dikkat çeken Başkan Yılmaz, hemşehrilerinin ağırlıkta bulunduğu iller olan İstanbul, Ankara ve İzmir ile başlayan yurt içi seferlerinin diğer illere de başlayacağını ifade etti. Şu anda günde 16 uçağın iniş-kalkış yaptığı Ordu-Giresun Havalimanı’ndan Antalya ve Bursa'ya da sefer konulması için çalıştıklarını kaydetti.

YURT DIŞI SEFERLERİ HAZİRANA YETİŞMELİ

Doğu Karadeniz illerinden yurt dışına göç eden vatandaşlarımızın ağırlıklı tercih ettiği Avrupa'daki kentlere de Ordu-Giresun Havalimanı'ndan sefer düzenlenmesi için çalışmaların yapıldığını belirten Başkan Enver Yılmaz, ilk aşamada düşünülen yurt dışı uçuş noktalarının Almanya Köln ve Avusturya Graz olduğunu belirtti. Bu iki kentin gurbetteki Ordulu ve Giresunluların ağırlıkta yaşadığı bölgelerde olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, yurt dışı seferleri talep etmelerinin en önemli amacının gurbetteki hemşehrilerinin Karadeniz'e gidip gelmesinin kolaylaştırmak olduğunu kaydetti.

GURBETÇİLERİMİZİN GİDİŞ GELİŞİ RAHATLAYACAK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, yurt dışı seferlerinin önümüzdeki mayıs ayının sonuna yetiştirilmesi için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirtti. Turizm sezonuna yetiştirilmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın ilgili alanda gümrük kapısı kurması gerektiğini anlatan Başkan Yılmaz, bu işlemlerin biran önce tamamlanmasını dört gözle beklediklerini vurguladı. Başkan Yılmaz, "Havalimanının açılmasıyla birlikte yurt dışında gurbette olan hemşehrilerimiz için de büyük kolaylık sağlanmış olacak" dedi. Türkiye'deki 55 sivil havalimanındaki 21 gümrük noktasından sonra 22'inci gümrük noktası burası olacak.

YATIRIMCI TÜRKİYE'YE GÜVENİYOR

MIPIM Fuarı'nda sergiledikleri projelerle ilgili bilgi veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, hem ülkenin hem de şehrimizin prestijini artıracak yatırımları MIPIM'de sergilediklerini söyledi. Başkan Yılmaz, fuara katılmadan önce projelerinin ilgililerle paylaşıldığını belirtti. Buraya gelmeden önce projelerle vermek istedikleri mesajları olduğunu söyleyen ve Ünye Limanı ile ilgili Roterdam merkezli bir firmanın proje ile ilgilendiğini belirten Başkan Yılmaz, Çikolata Park ile ilgili daha önce görüştükleri şirketler ve şehirlerine yapılmasını istedikleri otellerle ilgili Hilton ve Shereton'ın üst yöneticileri (CEO) ile görüşme yaptıklarını söyledi.

ALTYAPIMIZI 2018’E KADAR TAMAMLARIZ

Başkan Yılmaz. "Yatırımcıların hiçbir endişesi veya kaygısı yok. Türkiye'ye güveniyorlar. Bize 'Yatırım yapalım, ilinize gelelim, destek olalım, bize yer gösterin' diye ciddi bir talep var. Sergilediğimiz 5 projede de almamız gerekenin hepsini aldık" dedi. 2017'nin sonuna kadar kentteki alt yapı yatırımlarını tamamlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Yılmaz, bu tarihten sonra Ordu'nun tam olarak dünya vitrinine çıkacağını söyledi.

 


Yayın Tarihi: 20/03/2016