Ünye ORMEK Yıl Sonu Sergisi Açıldı


Ünye ORMEK Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) Ünye şubesinde eğitim gören kursiyerlere ait el emeği ve göz nuru çalışmaların yer aldığı yıl sonu sergisi açıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, yapılan çalışmalarla sanatın ruhuna ve geleceğine katkı sunulduğunu söyledi.

BAŞKAN VEKİLİ TEZCAN; “4 BİN 600 KURSİYER, ÇEŞİTLİ EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ ORTAYA ÇIKARIYOR”

İnsanın her şeyi yapmaya muktedir bir varlık olduğuna dikkat çeken Başkan Vekili Tezcan, “Sanat eserleri insanoğlunun yaptığı en kıymetli ürünlerdir. Büyükşehir Belediyesi, sanat eserlerinin ortaya çıkması için çeşitli etkinlikler düzenliyor. ORMEK tarafından verilen kurslar da 7’den 70’e her yaştan vatandaşımıza imkân sağlıyor. Ünye ORMEK şubemizde 4 bin 600 kursiyerimiz verilen kurslarda aldıkları eğitimler ile birçok branşta çeşitli el emeği ürünleri ortaya çıkarıyorlar. Buradaki amaç sanatın ruhuna ve geleceğine katkıda bulunmaktır. Biz yetkililer olarak bu işin daha iyi noktalara gelmesi için yeni projeler üreterek el emeği ürünlerinin ülke ekonomisine katkı sağlamasına yardımcı olmalıyız. Ben başta Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri olmak üzere emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize başarılar diliyor, teşekkür ediyorum” dedi.

 LEYLA SEZAR; “ORMEK, HER ALANDA BİZİ GELİŞTİRDİ”

ORMEK’in birçok açıdan kendilerini geliştirdiğini ifade eden ve kursiyerler adına teşekkürlerini sunan kursiyer Leyla Sezar, “Toplumumuzun en önemli sorunlarından bir tanesi okuyarak kendimizi geliştirmemek ve zamanımızı boşa harcamaktır. ORMEK zamanımızı iyi değerlendirmek, kendimizi her alanda geliştirmek, hızla gelişmekte olan teknolojiye uyum sağlamak adına bizlere birçok imkan sağlıyor. Kişisel gelişim kurslarıyla gelişmemize, mesleki eğitim kurslarıyla meslek edinmemize, sanat kursları ile yeteneğimizi ortaya çıkarmamıza vesile oluyor. Öğrenmenin yaşı olmadığını öğreten, hayat boyu öğrenme ilkesiyle yola çıkan ve ham maddesi insan olan ORMEK’e ve Ordu Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 16/04/2019