Tekkeköy MEM Yeni Avrupa Birliği Projesini Anlattı


Tekkeköy MEM Yeni Avrupa Birliği Projesini Anlattı

Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İtalya, Yunanistan, İrlanda ,Almanya ile yürütmekte olduğu Play4Guidance projesinin etkinlikleri arasında yer alan, paydaşlarına yönelik 1. Ulusal Konferansını bir çok kamu kurum ve kuruluşunun temsilcisi ve okul müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AB Erasmus+ programı tarafından finanse edilen Play4Guidance projesi kapsamında öğrencilerin ve genç işsizlerin girişimcilik, matematiksel ve çapraz becerilerinin geliştirilmesi ile gençlerin yönlendirilmesine yardımcı olan Avrupa Ticaret Oyunu’nu tanıttı.

Proje hakkında bilgi veren Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya ‘Play4Guidance Öğrencileri ve genç işsizleri girişimcilik, çapraz ve matematiksel beceriler alanında eğiten ve onlara rehberlik eden Avrupa’ya özgü bir girişimcilik oyunudur.

Avrupa'nın karşılaştığı en büyük sorunlardan biri geleceğin yeteneklerini dolduracak ve yaratacak bireylerin yetenek portföyünü genişletmek, geliştirmek ve uyarlamaktır. Bugünlerde, eğitimdeki sorun öğrenim sürecindeki insanlara iş bulmada yeni yöntemler bulmaktır. P4G , öğrencilere ve genç işçilere girişimci, çapraz ve matematik yeteneklerde rehber olmayı ve eğitmeyi amaçlayan yeni bir iş oyunu tanıtıcı AB tarafından finanse edilen bir projedir.

NEDEN İŞ OYUNLARI

İş oyunları yönetimde, girişimci, dijital ve işbirlikçi yeterlilikleri güçlendiren ve eleştirel düşünmeyi, problem çözmeyi ve liderliği geliştiren yenilikçi bir öğrenim metodudur. İş oyunları insanların yeteneklerini, ICT kullanmanın ötesinde öğrenmelerini ve geliştirmelerini sağlar. Katılımcılar, ekonomik gerçekliğin, mikro-ekonomik (girişim) ya da makro-ekonomik (pazar), evrimini taklit eden bir modelle uygulayarak karar güçlerinin rolünü yüklenir.
İş simulasyon oyunları dünya genelinde çok sayıda okul, üniversite ve şirketler tarafından kullanılır ve iş dersleri sosyal çalışmalar ve finansal yazın programları için değerli bir eşlikçi araçtır. Ana Eğitim programını tamamlar, anahtar kavramları pekiştirir ve iş, ekonomi ve girişimciliğe interaktif eğitim yaklaşımı sağlar’ dedi.

Konferansın ardından katılımcılar bilgisayar salonuna geçerek Avrupa Ticaret oyunu’nu oynadılar. Oyunu oynamak isteyenler tekkeköy ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sayfasına girerek konuyla ilgili linki tıklayarak oyunu oynayabilecekler.


Yayın Tarihi: 03/02/2016