Bilim Şenliği 01-02 Haziran’da


Bilim Şenliği 01-02 Haziran’da

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikler Programı kapsamında hazırlanan “Samsun Bilim Şenliği” 01-02 Haziran 2016 tarihlerinde Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Samsun’dan birçok kurum ve kuruluşun destekleriyle gerçekleşecek olan şenlikte bilimin farklı alanlarına yönelik 11 atölye çalışması, okullarda öğrencilerin yapmış olduğu projelerin sergileneceği  “Proje Pazarı” sergisi, sahne gösterileri, sportif faaliyetler ve yarışmalar yer alacak.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Doğa Eğitimi, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Planetaryum, Arkeoloji Müzesi, Bilim Ve Sanat Merkezi gezilerinin yapılacağı şenlikte,  alanında uzman konuşmacılar ve akademisyenler tarafından “Bilin Bakalım Ardında Ne Var? ” ve “Geçmişten Geleceğe Bilimin İzinde” konulu söyleşiler gerçekleştirilecek.

01 Haziran 2016 Çarşamba günü saat 09.30 da İstiklal Caddesi Şehir Kulübü önünden “Samsun Bilimin İzinde Yürüyor”  yürüyüşü ile başlayacak şenlik programı iki gün boyunca Samsun halkını bilimin farklı dünyalarından etkinliklerle buluşturacak.

Ayrıca 01 Haziran 2016 Çarşamba günü saat 14.00’de Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi(Atakum)’da Yrd. Doç. Dr. Bülent GÜMÜŞ(TOBB-ETÜ) tarafından    “Ar-Ge ve İnavosyon” konulu konferans verilecek.


Yayın Tarihi: 30/05/2016