Samsun Uğur Kurs'tan Türkiye'ye Örnek Beceri Kampı


Samsun Uğur Kurs'tan Türkiye'ye Örnek Beceri Kampı

Samsun Uğur Kurs beceri kampı ile 100 adım öne geçmek ister misin?

Samsun Uğur Kurs, yine bir ilke imza atarak içerisinde hızlı okuma teknikleri, hafıza teknikleri ve dikkat geliştirme teknikleri bulunan beceri kampının startını verdi. Samsun Duruşehir Uğur Kurs Müdürü Fırat Cenk, "Kampa katılan öğrencilerimiz sınavda 100 adım öne geçecek" dedi

ÜÇ BECERİ TEK KAMP

Samsun Uğur Kurs'ta Türkiye'ye örnek olarak bir beceri kampı başladı. Öğrencilerin sınavlarda daha başarılı olabilmeleri adına akademik eğitimlerin yanında, içerisinde hızlı okuma teknikleri, hafıza teknikleri ve dikkat geliştirme teknikleri bulunan kamp büyük ilgi görüyor. 7-8 ve 11-12. sınıf öğrencilerine yönelik bu eğitim kampında uzman öğretmenler öğrencileri hem sınavlara hazırlıyor, hem zamanı iyi kullanmayı öğretiyor, hem de sınav stresinden kurtulmanın yollarını anlatıyor. Üç becerinin tek kampta verildiği bu proje Türkiye'de ilk olma özelliği de taşıyor.

100 ADIM ÖNE GEÇECEKLER

Samsun Duruşehir Uğur Kurs Müdürü Fırat Cenk, bu kampta eğitim alan öğrencilerin, sınava 100 adım önde gireceğini belirterek, "Samsun'da 22 yıldır 2 kampüs ve 3 kursla beraber öğrencilerimize akademik olarak eğitimler veriyoruz. Sınav grubu öğrencilerimizden 'uzun paragraf sorularında zamanı iyi kullanamama' şikayeti duyunca, akademik eğitimin yanına sınav kazandıran beceriler kampı eklemeyi planladık. Genel Müdür Yardımcımız Barış Sezgin, Kurucularımız Ender Gür, Sadettin Turgut ve yöneticilerimizle yaptığımız toplantılarda, verdiğimiz akademik bilgiyi sınavlara en iyi şekilde yansıtmak için neler yapabileceğimizi konuştuk ve kampa başladık. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek 3 beceri atölyesini yani hızlı okuma teknikleri, hafıza teknikleri ve dikkat geliştirme tekniklerini öğrencilerimize anlatıyoruz. Bu kampa katılan öğrencilerimiz sınava katılanlardan en az 100 adım önde olacak" diye konuştu.

AMAÇ; İLK OKUMADA ANLAMAK

Hızlı okuma teknikleri üzerine eğitimler veren Çiğdem İbrahimoğlu da kampın önemine değinerek, "Son yıllardaki sınavların analizine baktığımızda okuduğunu anlamanın çok önemli hale geldiğini görüyoruz. Bunu yaparken zihnimizi nasıl kullanacağımızı iyi bilmeliyiz. Çalıştıklarımızı hatırlamak ve saklayabilmek, bu bilgileri dilediğimizde açığa çıkarabilmek çok önemli. Göz egzersizleri, okuma teknikleri ve bu uygulamaların sınavda nasıl kullanılacağı konularına çalışıyoruz. Sınav içerisinde her öğrencinin soruya ayırdığı zaman vardır. Soru ilk okumada anlaşıldığında haliyle süreden ciddi bir tasarruf sağlanacak ve kontrol süresi artacaktır. Bu durum da sınav stresi azaltacaktır" dedi.

'ZAMANIM KALMADI' SORUNU BİTECEK

Hafıza teknikleri eğitimleri veren kurs öğretmenlerinden Asım Kurumahmut ise şunları söyledi: "Uğur Kurs 1958'den bu yana birçok kurumun da anaç kurumudur. Kurs olarak birçok eğitimde yeniliğin de lideriyiz. Yine bir yeniliğe imza atıyoruz. Türkiye'de bir ilki yaparak, 3 eğitim tekniğinin bir anda verildiği kampı başlattık. Üç ayrı uzman öğretmen olarak çocuklarımızın sınavlarda daha verimli ve zamanı iyi kullanmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Kampın ardından çocuklarımızın 'zamanım kalmadı' sorununu gidermeyi hedefliyoruz. Biliyoruz ki, sınav stresiyle geçici unutma gerçekleşebilir. Çocuklarımız bu kamp sayesinde sınavlarda daha başarılı olacaktır." Aldığı eğitimlerin kısa sürede faydasını gördüğünü ifade eden Fen Lisesi öğrencisi Ayşenur Gökçe , "YKS'deki uzun paragraf sorularından iyi sonuç almak için kursa katılmayı tercih ettim. Normalde okuduğumdan daha hızlı okumaya başladım ve metne daha rahat odaklanıyorum. Bu kamp sayesinde zaman ayıramadığım sorulara zaman ayırmaya başlayacağıma inanıyorum" diye konuştu.


Yayın Tarihi: 19/07/2023 - 14:58