Giresun’a 1000 Kişilik Yurt Binası


Giresun’a 1000 Kişilik Yurt Binası

Yüksek öğrenim öğrencilerinin en önemli sorunlarından biri olan barınma sorununun çözümü için Giresun’a Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca 1000 kişilik yurt binası yapılacak.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca ihalesi tamamlanan ve Güre mahallesinde yapımına başlanacak olan yeni yurt binası, tek veya 3 kişilik odalardan oluşacak olup doğayla iç içe bir ortamda toplamda 1000 öğrenciye otel konforunda bir barınma imkanı sunacak.

Lisans üstü öğrencileri için tek kişilik odalar, diğer öğrenciler için de 3'er kişilik odaların yapılması planlanan yurt projesinde odaların içinde banyo, tuvalet, buzdolabı bulunmasının yanında, bazalı sistem denilen ahşap karyolalar yer alacak. Sınırsız internet hizmetiyle de öğrencilerin rahat edebileceği bir hizmet sunulacak.

Araç park yerlerinin de olacağı yurt binasında, öğrencilerin her tür eğitim, sosyal ve sportif faaliyetlerine yönelik olarak, futbol, voleybol, basketbol sahası, tenis kortu, okuma salonu, kafeterya bulunacak.

1000 kişi kapasiteli yurt binası Giresun’daki yüksek öğrenim öğrencilerinin barınma sorununun çözümüne büyük katkı sağlayacak.


Yayın Tarihi: 01/03/2016