Bafra Belediyesi’nden ‘İşaret Dili Kursu’


Bafra Belediyesi’nden ‘İşaret Dili Kursu’

Bafra Belediyesi, Bafra Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile ‘İşaret Dili Kursu’ veriyor.

“İşitme Engellilerin dünyasını biraz olsun anlayabilmek ve onlarla daha iyi anlaşabilmek için sen de işaret öğren” diyerek böyle bir kursu vermeyi amaçladıklarını belirten Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, kurs hakkında şunları söyledi:

“Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu nedenle şu an bir engeli olamayan bizlerin, günlük hayat içerisinde rahatça yaptığımız davranışları yapamayan milyonlarca engelli var. Onları anlamalıyız, onlar gibi düşünebilmeliyiz. Hayatlarını nasıl sürdürüyorlar. Hiç düşündük mü bir işitme engellinin, bir görme engellinin hayatı nasıl algıladıklarını. Aslında onların kendilerine göre bir hayatları var ve aslında onlar bütün engelleri kendi aralarında aşmasını da biliyoruz. Ve aslında bizler onlara engel oluyoruz. Kaldırımlara, özellikle de engelli geçiş noktalarına araç park ederek ve daha birçok eksiklikler yaparak. Bunun sebebi az önce de belirttiğim gibi onlar gibi düşünmememizden kaynaklanıyor. Onları yalnız bırakıyoruz. İşte buradan yola çıkarak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile engellilerimizle en iyi şekilde anlaşabilme amacı güden ‘İşaret Dili Kursu’ 4 Kasım 2019’da başlıyor. Kamuda bu konu ile ilgili yaşanan iletişim sorunlarını gidermek için ilçemizde ki kurumlarımızla da irtibata geçtik. Oralardan da dönüşler oldu. Engellerin ortadan kalkması için herkesi işaret dili kursumuza bekliyoruz.”

Uzman İşaret Dili Eğitmeni Mustafa Yasir Aksoy tarafından verilecek kurs, hafta içi Pazartesi, Çarşamba, Cuma 18.00-20.30 saatleri arası Bafra Belediyesi Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesisleri’nde verilecek. 04 Kasım’da başlayıp 13 Ocak 2020 tarihine kadar devam edecek kurs için müracaatlar belediyemiz Basın Halkla İlişkiler Birim Müdürlüğümüzde alınmaya devam ediyor.


Yayın Tarihi: 23/10/2019