Atakum’da "İşaret Dili Kursu"


Atakum’da "İşaret Dili Kursu"

Atakum Belediyesi İşaret Dili Temel Eğitim Kursu, 116 kursiyerin katılımıyla üçüncü kez başladı. Kurs eğitmeni Tugay Kurtgözlü, “Kursun ardından İşaret Dili Tiyatrosu ve İşaret Dili Korosu projesini hayata geçireceğiz” dedi.

Atakum Belediyesi tarafından düzenlenen İşaret Dili Temel Eğitim Kursu, 116 kursiyerin katılımıyla başladı. Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezinde gerçekleştirilen ve 2 ay sürecek kurslar kapsamında kursiyerler haftanın 3 günü eğitim alıyor.

Atakum Belediyesi İşaret Dili Temel Eğitim Kursuna gösterilen ilgi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getiren işaret dili eğitmeni Tugay Kurtgözlü, “Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın özellikle işaret dilinin yaygınlaşması noktasında büyük bir çabası var. Bu çabanın ürünü olarak üçüncü kursumuzu açtık. İlk iki kurs döneminde toplam 54 kursiyere eğitim vermiştik. Üçüncü kursumuza katılım beklediğimizden daha çok oldu. Kursumuzu 116 kursiyerle başlattık. Haftanın 3 günü verilecek olan kursumuz toplam 2 ay sürecek. Bu iki ayın ardından sertifikalarını alacak olan kursiyerlerimizle birlikte İşaret Dili Tiyatrosu ve İşaret Dili Korosu gibi önemli çalışmaları da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Farklı meslek gruplarından farklı yaşlarda 116 kursiyerin katılımıyla başlayan kursa ilginin fazla olmasında, 2017 yılında Samsun’da gerçekleştirilecek olan 23. Deaflympıcs İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarının büyük etkisi olduğunu söyleyen Tugay Kurtgözlü, “Şehrimizde büyük bir spor organizasyonu gerçekleşecek. Dünyadaki işitme engelli sporcuların Samsun’da ağırlanacağı olimpiyatta görev almak isteyenlerin kursumuza yoğun ilgisi var. İnanıyorum ki kurs sürecinin sonunda işaret dilini öğrenecekler, sınavı başarıyla geçenler sertifikalarını alarak bu başarılarını belgelendirecekler” dedi.


Yayın Tarihi: 29/02/2016