Doğu Kudüs'te Resmî Olarak da Büyükelçiliğimizi Açacağız


Doğu Kudüs'te Resmî Olarak da Büyükelçiliğimizi Açacağız

AK Parti Karaman İl Başkanlığı Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Filistin’in Başkenti olarak Kudüs’ü çoktan ilan ettik, fakat Kudüs şu anda işgal altında olduğu için büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Ama bizim şu anda Başkonsolosluğumuz bile Büyükelçiyle temsil ediliyor, fiili olarak biz bu işi yapmışız. Resmî olarak da büyükelçiliğimizi orada açacağız” dedi.

“KUDÜS’TE MÜSLÜMAN VE HRİSTİYANLARIN KADİM TARİHİ VAR”

Kudüs konusuna da değinerek, Evanjelist ve Siyonist bir anlayışın ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan ettiğini ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararın; 1980 yılı 478 sayılı Birleşmiş Milletler kararına rağmen ‘biz sizi tanımıyoruz, biz yaptık oldu’ mantığıyla alındığını söyledi.

Kudüs’le ilgili ABD kararının ardından İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Liderler Zirvesi’nin toplandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonunda oy birliği ile dünyaya bir mesaj verildiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, verilen mesajı, “Müslümanların başkenti olan Kudüs’ü siz Musevilere veya Yahudilere mal edemezsiniz. Burada Müslüman ve Hristiyanların bir kadim tarihi vardır ama diğerlerinin yoktur. Siz de lütfen yerinizde durun ve Siyonist bir operasyon yapmaya kalkmayın. Kalkarsanız, bunun da bedeli ağır olur” sözleriyle yorumladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Çıkmış Kemal konuşuyor, ‘orası hemen Filistin’in başkenti olarak ilan edilmeli’ diyor. Zaten biz Filistin’in Başkenti olarak Kudüs’ü çoktan ilan ettik, fakat Kudüs şu anda işgal altında olduğu için büyükelçiliğimizi açamıyoruz. Ama bizim şu anda Başkonsolosluğumuz bile Büyükelçiyle temsil ediliyor, fiili olarak biz bu işi yapmışız. Ama inşallah o gün de yakın. Bizim bizzat resmî olarak da Allah’ın izniyle o günler yakın, büyükelçiliğimizi ayrıca da orada açacağız.”

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 16/12/2017