Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Tedbirleri Açıkladı 29 Mart 2021


Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Tedbirleri Açıkladı 29 Mart 2021

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı ardından gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında koronavirüsle mücadelede alınacak yeni tedbirleri açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 58 ilin kırmızı kategoriye geçtiğini, kırmızı kategorideki illerde sokağa çıkma sınırlaması cumartesi ve pazar günü olarak uygulanacağını söyledi.

Erdoğan’ın açıklamalaından satır başları;

*Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlamasının akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek.

*Lokanta ve kafe gibi işletmelerin renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecekler.

*Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan sokağa çıkma sınırlamasının artık cumartesi ve pazar günü olarak sürecek.

*Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinliklerin gerçekleştirilmeyecek.

*Çok yüksek riskli grubu teşkil eden kırmızı kategorideki illerimizin sayısının, nüfusumuzun yüzde 80'ini teşkil eden 58 şehre ulaştı.

*Ramazan ayı boyunca ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlamasının uygulanacak.

*Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetlerinin paket servisle sınırlandırılacak.

*Kafe ve lokantalara bazı katkılar sağlanacağını, Nisan ve Mayıs aylarınca normalleşme ve izin kapsamında sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primlerinin destekleneceğini ve 1.500 TL nakdi yardım yapılacak.


Yayın Tarihi: 28/03/2021