Çocuğunuzu Kış Hastalıklarından Koruyun


Çocuğunuzu Kış Hastalıklarından Koruyun

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Büşra Yılmaz, kış hastalıklarından ve oluşabilecek enfeksiyonlardan korunmak için mutlaka kişisel hijyen kurallarına dikkat etmek gerektiğini söyledi. 

Soğuk havaların etkisini gösterdiği şu günlerde çocuklarda solunum yolu enfeksiyonuna neden olan virüs ve bakteri kaynaklı enfeksiyonlarda artış gösterdiğini görmekteyiz diyen Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Büşra Yılmaz, "Soğuk havalar da kapalı ve kalabalık ortamlarda geçirilen zaman artığı için bu da solunum yoluyla bulaşan enfeksiyonların yaygınlaşmasına neden oluyor. 

Genel olarak baktığımız zaman solunum yolu enfeksiyonları olarak tanımladığımız bu hastalıklar çocukların yılda hemen hemen birkaç defa geçirmesi normal bir durumdur aslında. 

Çünkü çocukların özellikle okul ortamında bir arada olduğunu göz önüne alırsak, bir çocuğun bile hasta olması diğer çocuklara geçmesine neden olmaktadır. Siz çocuğunuza ne kadar dikkat ederseniz edin mutlaka hava yoluyla bu enfeksiyonu çocuğunuz kapacaktır. Burada kişisel olarak dikkat etmeniz gereken ise hastalıklardan korunmak bu da vücut direncini artırmak ile olur. Bu da kişisel hijyenin yanında, iyi beslenmek ve spor yapmaktan geçer. 

TANI VE TEDAVİ SÜRECİ ÖNEMLİ

Virüslerin neden olduğu bir hastalık olan soğuk algınlığı, İnfluenza virüsün neden olduğu, küçük çocuklarda ve yaşlılarda ağır seyreden, sistemik semptomlar yapan bir hastalık olan Grip, Boğazda ağrı-yanma, yutma güçlüğü, öksürük ve ateş gibi belirtiler ile başlayan Farenjit, Yüz kemikleri arasındaki sinüs denilen boşlukların iltihaplanması olan Sinüzit hastalığı, bunun yanı sıra zatürre (Pnömoni) ve bronşit gibi tüm yaş gruplarını etkileyen en sık görülen bu hastalıklardan korunmak için ilaç tedavisi de almamız gerekmektedir. Bunun için çocuğunuz mutlaka bir uzman doktor tarafından görülmeli hastalığının tanısı koyulmalı ve ilaç tedavisi ile birlikte yakın takipte olunmalıdır" diye konuştu.


Yayın Tarihi: 23/12/2018