Cevat Öncü: ‘’Samsun’da Yerel Gündemi Biz Belirliyoruz’’


Cevat Öncü: ‘’Samsun’da Yerel Gündemi Biz Belirliyoruz’’

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, yerelde siyasetin gündemini kendilerinin belirlediğini belirterek, “Suya ‘indirim yapacağız’ dedik. Suya hemen yüzde 15 indirim yaptılar. Raylı sistemi doğu ve batı yönünde ‘uzatacağız’ dedik. Halit bey, Ankara’dan raylı sistemle ilgili görsel paylaştı. Gündemi biz belirliyoruz” dedi.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, İl Başkanı Mehmet Özdağ ile birlikte Ayvacık ilçesinde aday tanıtım toplantısına katıldı. CHP Ayvacık İlçe Başkanı Halil İbrahim Bilal’in de yer aldığı aday tanıtımında ilçe adayı Zeynep Töre için destek isteyen Cevat Öncü yaptığı konuşmada Samsun’un ve Ayvacık ilçesinin sorunlarına değindi, bunların çözümlerini ve projelerini anlattı.

Samsun’un Çarşamba ve Bafra gibi iki büyük ovaya sahip olduğuna vurgu yapan Öncü, “Türkiye'nin en verimli ovalarından olan Çarşamba Ovası’nın kalbine saplanan Biyokütle Enerji Santrali ve benzerleri gibi zehir saçan santrallerin kurulmaması için mevcutların da denetimleri yapılarak gerekli ölçütlere uymayanların kapatılması için çok ciddi şekilde çalışma yapacağız. Samsunlulara zehir solutmayacağız” ifadelerini kullandı.

‘SAMSUN’DA YEREL SİYASETİN GÜNDEMİNİ BİZ BELİRLİYORUZ’

Samsun’da yerel yönetimler anlamında siyasi sürecin gündemini kendilerinin belirlediğini ifade eden Cevat Öncü, “Suya indirim yapacağımızı söyledik. Hemen ardından Büyükşehir Belediyesi suya yüzde 15 indirim yaptı. Aslında o yapmadı biz yaptık. Yine biz dedik ki, doğuda raylı sistemi önce havalimanına, batıda ilk etapta Taflan sonra 19 Mayıs ilçemize uzatacağız. Bizim teknik bilgimizle, donanımımızla ve arazi koşulları itibariyle tünel gerektirmeyen, viyadük gerektirmeyen, üst geçit gerektirmeyen bu yatırımı en kısa sürede yapacağız. 5 yıl içerisinde yapacağız. Daha sonraki 5 yılda da raylı sistemi doğuda Çarşamba, ardından da Terme ilçemize, batıda ise 19 Mayıs ilçesine kadar raylı sistemi uzatacağız. Bunları söyledik. Peki bizim bu söylemlerimizden sonra ne oldu biliyor musunuz? Değerli rakibim Halit bey, Ankara’dan bir görsel paylaştı. Raylı sistemi batıda 19 Mayıs, doğuda havalimanına kadar uzatacağız’ diye. Biz Samsun'da yerel siyasetin gündemini belirliyoruz. Bizim bu birikimimiz var. Bizim bu deneyimimiz var” dedi.

Aday tanıtım toplantısının ardından Ayvacık ilçesinde Pazar yeri ve esnaf ziyaretinde bulunan Cevat Öncü, vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinleyip sohbet etti. Ardından da Çarşamba ilçesine geçen Öncü, burada sanayi sitesini gezip esnafla buluştu.


Yayın Tarihi: 06/02/2024 - 12:58