Cavit Yıldırım: “Hizmet İçin Adayım”


Cavit Yıldırım: “Hizmet İçin Adayım”

Samsun Kahveciler Odası Başkanlığı'nın mart ayında yapılacak kongresinde öncesinde güçlü başkan adaylarından Cavit Yıldırım, "Meslektaşlarımızın bu güne kadar almadığı bütün hizmetleri sunmak tek amacım. Sözde değil gerçekten birlikte olmak için adayım" dedi.

Samsun Kahveciler-Gazinocular-Büfeciler-Otelciler-Çay Ocakları Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın Mart ayında yapılacak kongresi öncesinde adayların başkanlık yarışı devam ediyor. Kongre öncesinde adaylığını açıklayan Kavak Yosunlu Mahallesi Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cavit Yıldırım, kahveci esnafına daha iyi hizmet verebilmek için bu göreve talip olduklarını söyledi.

‘ÖNCE HİZMET’ DİYEREK YOLA ÇIKTIM

'Önce hizmet' sloganı ile yola çıktıklarını belirten Başkan adayı Yıldırım, “Meslektaşlarımızın bugüne kadar almadığı bütün hizmetleri sunmak, odamıza gücünü yeniden kazandırmak tek amacımızdır. Bizim kişilerle hiçbir sorunumuz yok, herkes gelip geçicidir. Önemli olan kalıcı eserler bırakmaktır"  diye konuştu.

‘HİZMET ETMEK İÇİN ADAY OLDUM’

Odanın mevcut durumunu ve çalışma programını anlatan broşürlerle üye ziyaretlerine devam ettiğini dile getiren Cavit Yıldırım, "Herkese ulaşmaya çalışıyorum. Üyelerimizin kongreye gelerek, oylarını kullanmalarını, odamıza sahip çıkmalarını rica ediyorum. Ben hizmet etmeye talibim. Odamızın kurumsal bir yapıya ulaşması, çoğulcu, şeffaf ve denetlenebilir bir yapıya kavuşturulması için aday oldum. Yönetime seçilmemiz halinde üyelerimizin odamıza çok rahat bir şekilde, kendi evlerine gelip gidebileceği gibi bir yapı oluşturacağım" dedi.

ONURLU BİR MESLEK İCRA EDİYORUZ

Genel Kurul'da üyelerin desteğiyle yönetime seçilmeleri halinde, odanın faaliyetlerini arttırmaklarını vurgulayan Cavit Yıldırım, "Bunun içinde işe her meslek dalında komisyonlar kurarak başlayacağız. AR-GE çalışmaları yapılacak. Samsunluların samimi dostluklarını arttıran çay ocaklarımızın,  akşam işinden çıkarak evine gitmeden önce kahvehanelerde stresini atan vatandaşlarımızı ağırlayan kahvecilik mesleğinin de anlamda onurlu bir meslek haline getirmeyi sağlayacağız. Bunun için söz veriyorum" diye konuştu.

KAYIT DIŞILIĞA SON VERECEĞİZ

Karşılık güven duygusu içerisinde üyelerle 24 saat iletişim içerisinde olacakları bir yapı oluşturacaklarının altını çizen Cavit Yıldırım, "Sadece kendi çevrelerine değil, tüm üyeleri kapsayan adil bir yönetim sergileyeceğim. Odamız üyelerinin yüzde 75'i kahveci, çay ocağı ve kafeteryalardan oluşuyor. Özellikle bu alanlardaki esnaflarımız çok büyük sorunlarla karşı karşıya oldukları biliniyor. Mevcut ortamda çok zor şartlara rağmen, adeta günü kurtarmak için mücadele eden mensuplarımız bile var.  Bunun yanında kayıt dışı olarak çalışan çok sayıda işyeri var.  Bu durum, rekabet ortamının adil olmamasına neden oluyor. Kayıt dışındaki işyerlerinin de kayıt altına alınması konusunda mücadele edeceğim” dedi.

ESNAFIMIZ ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Oda üyesi esnafların, işgaliye ücretleri ile ilgili belediyelerle çok büyük sıkıntıları olduğunu da vurgulayan Cavit Yıldırım, "Zaten zor durumda olan esnafımızı bir nebze de olsa rahatlatabilmek için, belediye başkanlarımızla sürekli istişare halinde olacağız. Başkanlarımızın her yerel seçimde siyaset arenasına çıktıklarında en fazla ihtiyaç duydukları esnafımızın sorunlarına çözüm bulmaları için odamızla işbirliği yapmaları için elimden gelen tüm gücümü kullanacağım. Ayrıca devletimizin ilgili mercileriyle gerekli çalışmaları yaparak, üyelerimize kolaylıkların sağlanması yönünde uğraş vereceğiz. Böyle bir ortamda üyelerimizin gelir düzeyini artırmak, girdi masraflarını azaltmak için de çeşitli planlamalar düşünüyoruz. Çayı, şekeri gibi girdilerin masraflarını düşürmek gibi projelerimiz de var" dedi.

ŞEHİR MERKEZİNE TAŞINACAĞIZ

Kahveciler esnafının dertlerine çare olmak için çalışacağının sözünü veren Yıldırım, "Başarısızlığı asla kabul etmiyorum. Şu anda odamızın binasının Atakum'da olması da esnaflarımızda çok büyük sıkıntı yaratıyor. Odamızın çok acilen şehir merkezine taşınması gerek. Biz bunun için daha şimdiden çalışmaya başladık. Cumhuriyet Meydanı'nda üç katli bir binada hizmet verebilmemiz için ön görüşmelerimiz bile ypıldı. Bunun yanı sıra kahve ve çay ocaklarında esnaflarımız halen KOSGEB destekleri başta olmak üzere devletin sunmuş olduğu krdi olanaklarından ne yazık ki yararlanamıyor. Bu çok büyük bir eksiklik. Yönetime geldiğimizde tüm bunların çok acilen gündeme taşınması ve bunun yanında sağlık hizmetlerinden üyelerimizin en uygun şekilde yararlanabilmeleri amacıyla da hastanelerimizle görüşmelere başladım. Biz hizmet etmeye talibiz" dedi.

SÖZDE DEĞİL GERÇEK BİRLİK İÇİN ADAYIM

Genel Kurul'da kendisi dışında da adaylar olduğunu öğrendiğini ifade eden Cavit Yıldırım, "Zaman birlik zamanıdır. Esnafımızın kazanması ve değişim için bizim kazanmamız şart. Yönetimde değişim zamanı geldi de geçiyor bile. Birçok güzel proje ile esnafımızın her alanda güçlenmesi için çalışacağız. Sözde değil gerçekten birlik olarak birlikte yönetmek, birlikte kazanmak ve sorun çözen bir odak olmak için bu yarışta varız. Rabbim nasip eder ve üyelerimiz de bizi bu göreve layık görmesi halinde, odamıza kayıtlı tüm meslektaşlarımıza oda personeli tarafından aylık rutin ziyaretler yapılarak sorunlarını yerinde tespit edip çözümler üreteceğiz. Üyelerimizle aylık istişare toplantıları düzenleyerek, birlik ve beraberliği sağlayıp, meslektaşlarımız arasındaki rekabeti en aza indirmeye çalışacağız. Üyelerimizden tek isteğimiz, inandıkları adaya, odayı ileriye taşıyabilecek, kurumsal yapıya kavuşturabilecek bir adaya oy vermeleridir. Birilerinin hatırı için değil de odamızı ileriye taşıyabilecek adaya oy vermelerini özellikle istirham ediyorum. Allah’ın izniyle ve üyelerimizin desteğiyle üstesinden gelemeyeceğimiz bir iş olmayacak" diye konuştu. .


Yayın Tarihi: 30/01/2018