Çarşambalılar Vakfı'nda Yıllık Genel Kurul Gerçekleşti


Çarşambalılar Vakfı'nda Yıllık Genel Kurul Gerçekleşti

Samsun Çarşambalılar Vakfı Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Başkan Savaş Gömeç, yeni dönemde de vakfa kalıcı gelirler getirecek çalışmalar içinde olacaklarını belirtti

Samsun Çarşambalılar Vakfı Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı dernek binasında, mütevelli heyeti üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

BELEDİYE İLE ORTAK HAREKET

Genel Kurulda konuşan Samsun Çarşambalılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Gömeç, ''Geçen yıl bu dönemlerde başladığımız görev süremizin başında yüzyılın felaketini yaşadık. Çalışmalarımızda önceliğimiz asrın felaketi olarak yön aldı. Yaralarımızı sarmak üzere bölgede önemli çalışmalara imza atan Çarşamba Belediyemizle birlikte hareket etme kararı alarak yaralarımızı sarmak adına küçük ama değerli ve önemli katkılar sağlamak için birlikte hareket ettik. Destekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum'' dedi.

İLÇE PROTOKOLÜNE ZİYARET

Vakfın bilinirliğinin artması adına ekim ayında Çarşamba ilçe protokolüni ziyaret ettiklerini hatırlatan Gömeç, ''Gelecekte gerçekleştirmek istediğimiz projelerimizi paylaşarak karşılıklı istişarelerde bulunduk, Şunu belirtmek isterim ki, kendilerinden aldığımız destek, pozitif enerji birlikte projeler yapma arzusu vakfımızın kuruluş amacının ne denli doğru, ne denli gerekli olduğunu bizlere göstererek azmimizi perçinledi'' dedi.

KALICI GELİR SAĞLAYAN PROJELER

Yeni dönemde de vakfa kalıcı gelirler getirecek çalışmalar içinde olacaklarını belirten Gömeç, ''Bizler vakıf olmanın gerektirdiği ciddiyet ve bilinçle hareket etmek zorundayız. Her ramazanda ya da yardım yapılacağı zaman yardım talep etme stratejimiz bulunmamakta. Bu nedenle vakfa kalıcı gelir getirmesi hususunda ciddi sürdürülebilirliği olan gerçekci projeler yaratmak zorundayız. Bu doğrultuda profesyonel paydaşlarla çalışma kararı aldık. Tüm bileşenleri ile akla mantığa uygun projelerle, hayırseverlerin karşısına çıkmalıyız. Bu aşamada memleketimizin konumu ve mevcut teşvikler kapsamında, tarımsal kalkınma çerçevesinde, fizibıl bazı tesisleri nasıl vucüda getirebileceğimiz hususunda yoğunlaşacağız. Çok büyük maddi kaynaklarla temin edilemeyecek kadar kuvvetli insan kaynağımız var. Bize akıl verecek ve yol yol gösterecek çok nitelikli dostlarımız var. Bizler de bu konunun projelendirilmesi noktasında gerek özel, gerekse kamusal aktörler nezdinde maddi ve menavi tüm kaynaklarımızı seferber edeceğiz ve umut ediyoruz ki hayırseverleri ve hatta yatırımcıları cezbedecek kalıcı kurumları vucüda getirme yolunda somut adımlar atmış olacağız'' diye konuştu.

Vakıf Mütevelli Heyeti Üyesi Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ise vakfın her zaman yanında olduklarını belirterek, yapılacak proje ve çalışmalarda desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından gündeme ilişkin konular karara bağlandı.


Yayın Tarihi: 02/01/2024 - 20:05