Canik’ten Modern, Fonksiyonel ve Hijyenik Hayvan Pazarı


Canik’ten Modern, Fonksiyonel ve Hijyenik Hayvan Pazarı

Canik Belediyesi tarafından hayvancılığın gelişmesi ve il ekonomisine katkı sağlaması amacıyla kurulan Canlı Hayvan Pazarı açılışa hazır. Haftalık Pazartesi toplantısında birim müdürleri ve başkan yardımcılarına pazarla ilgili bilgi veren Başkan Genç, "Burası Samsunumuzun 17 ilçesiyle birlikte bir Canlı Hayvan Borsası konumunda olacak ve üreticiler ile şehir ekonomisine katkı sağlayacaktır" dedi.

 Modern hayvan satış pazarı eksikliğini gidermek ve üreticilerin şehir ekonomisine katkı sağlaması amacıyla Canik Belediyesi tarafından Dereler Mahallesi'nde yapılan Canlı Hayvan Pazarı inşaatı açılışa hazır. Son rötuşları tamamlanan Canlı Hayvan Pazarı 20 Ağustos Pazar günü saat 13:00’te Dereler Mahallesinde açılacak.

KARADENİZ’İN EN MODERNİ, EN TEMİZİ CANİK’TE

Kurdukları Canlı Hayvan Pazarı’nın Karadeniz’in en modern pazarı olduğunu ifade eden Başkan Genç,” Şehrimizin ekonomisine katkı sağlamak ve büyük bir eksikliği gidermek için inşa ettiğimiz Canlı Hayvan Pazarı Karadeniz bölgemizin en modern, en fonksiyonel ve en hijyenik pazarı konumunda. İçerisinde kapalı hayvan satış yerinin, ücretsiz veteriner hizmetinin, kantar hizmetinin , adak kesim yerinin, kafeteryanın, mescit ve sosyal alanların bulunduğu Canlı Hayvan Pazarımız Samsun’un adeta hayvan borsası olacak” dedi.

 ÜRETİCİLERE EKONOMİK KATKI

Canlı Hayvan Pazarı'nın 17 ilçede hayvancılıkla uğraşan insanların her gün alım satım yapabilecekleri bir merkez olacağını belirten Başkan Genç, "Burası 7/24 hayvan bulanacağı, yıl içerisinde her zaman adak kesme işinin olacağı bir pazar olacak. Kurban Bayramı'nda ise kurban satış yeri olarak kullanılacak. Sosyal tesisleri ve donanımı ile bu çağa uygun, modern bir hayvan satış yeri kazandırdık. Kaçak ve hijyen olmayan koşullarda satışın önüne geçilecektir. Burası ayrıca kırsal kesimdeki halkımızın geçimine de katkı sağlayacaktır. 17 ilçemizdeki hayvan üreticilerimizden muhakkak bu pazarı takip etmelerini istiyorum. İnşallah burası vasıtasıyla kırsal bölgelerdeki insanlarımız ekonomik olarak gelişecektir. Canlı Hayvan Pazarımız hayvan yetiştiricilerimize ve şehrimize hayırlı olsun" diye konuştu.

ÇARŞAMBA GÜNLERİ CANLI HAYVAN BORSASI

Canlı Hayvan Pazarının her Çarşamba günü hayvan borsasına dönüşeceğini ifade eden Başkan Genç,” Hayvan alım ve satımlarının tam değerini bulacağı, ne üreticinin ne de alıcının mağdur olmadan tam fiyatına satıldığı bir mekan oluşturduk. Canlı Hayvan Pazarımızın içerisinde yer alan kantar ve ücretsiz veteriner hizmetimizle sağlık koşullarına uygun bir pazarı oluşturduk” dedi.

BÜYÜK AÇILIŞ,20 AĞUSTOS PAZAR SAAT 13:00’TE

Büyükşehir Yasası'ndan sonra kırsal kesimdeki mahallelerin yine köy hayatına devam ettiğine ve hayvancılığın önemli yer tuttuğuna işaret eden Başkan Osman Genç, "Bölgemizde kırsal kesimde 40 köyümüz var. Ayrıca Samsunumuza bağlı 17 ilçede hayvancılıkla uğraşan insanlarımız var. Belediye olarak Kırsal Kalkınma Birimi Müdürlüğü kurarak hayvancılığın ekonomiye katkı sağlaması için projeler geliştirdik. Üreticilerimiz bizden hayvan satış yeri talep ettiler. Şehrimizde önceden hayvan borsası vardı. Ancak şimdi yok. Dolayısıyla yeni bir hayvan satış yeri ve kesim yeri eksikliği vardı. Biz de üreticilerimizin talebi üzerine güzel bir mekan yaptık. 10 dönüm arazi üzerinde hayvan satış yerini hayata geçirdik. İnşallah hep birlikte 20 Ağustos Pazar günü açılışını gerçekleştireceğiz. Tüm Samsunlu hemşehrilerimizi açılışa davet ediyorum" dedi.


Yayın Tarihi: 13/08/2017