Canik'ten Kültür Buluşmasına Destek


Canik'ten Kültür Buluşmasına Destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleşen "Farklı Coğrafyalarda Aynı İzin Yolunda - Kardeş Okul Projesi" kapsamında Bosna-Hersek'e giden Samsunlu öğrenciler, projeye destek veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti.

Daha önce "Savaşa ve Etnik Kıyıma Hayır" mesajı vermek amacıyla düzenlenen "Biz Kardeşiz" projesi kapsamında Samsunlu ve Bosnalı öğrencileri buluşturarak iki ülke arasında kültür buluşmasına katkı sağlayan Canik Belediyesi, şimdi de Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleşen "Farklı Coğrafyalarda Aynı İzin Yolunda - Kardeş Okul Projesi" ile Samsunlu öğrencileri Bosna-Hersekli gençlerle buluşturdu.

BAŞKAN GENÇ'İ ZİYARET ETTİLER

Proje kapsamında Bosna-Hersek'e giden Bafra Yeşilyazı Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri, yolculuk öncesi projeye destek veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Bosna-Hersek'te Kardeş Okul oldukları Edhem Mulabdic İlköğretim Okulu'nu ziyaret edecek olan ve burada Bosnalı arkadaşlarıyla görüşecek olan Bafra Yeşilyazı Ortaokulu öğrencileri, kültür gezilerine katkı sağlayan Başkan Genç'e teşekkür ettiler.

EN BÜYÜK YATIRIM EĞİTİME

Eğitim ve kültüre her zaman öncelik verdiklerini belirten Başkan Genç, "Bizim için eğitim denilince akan sular durur. Belediye olarak en büyük yatırımı eğitim ve kültüre yapıyoruz. Çünkü ne kadar fiziki gelişim sağlarsanız sağlayın eğer eğitim ve kültürde geriyseniz o şehrin veya ülkenin gelişmişliğinden söz edilemez. Gerek yurt içinde gerekse yurt için bir çok milli ve manevi değerleri öne çıkaran projeler gerçekleştiriyoruz. Samsun'un Çocukları Milli Mücadele Yolunda, Çanakkale gezileri veya bu tür projelerle öğrencilerimizin hem değerlerimizi öğrenmelerini hem de farklı kültürleri, farklı yerleri görmelerini sağlıyoruz" dedi.

CANİK İMZASI HER YERDE

Bu tür projelerin şehirlerarasındaki bağı kuvvetlendirdiğini de belirten Başkan Genç, "Canik Belediyesi diğer belediyelerden daha farklı bir vizyona sahiptir. Biz rutin belediyeciliğin yanında gerek yurt dışında gerekse yurt içinde hayata geçirdiğimiz projelerle, sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin vizyonuna uygun olarak rutin belediyeciliğin dışına çıkıyoruz. Bangladeş, Çad, Somali, Suriye, Azerbaycan, Kudüs'te Canik Belediyesi'nin imzasını görebilirsiniz. Dünya artık bir köy. Biz de 3. bin yılın başında buna uygun bir belediyecilik yansıtıyoruz" diye konuştu.

BOSNA'DA KÜLTÜR ŞÖLENİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkısıyla gerçekleşen "Farklı Coğrafyalarda Aynı İzin Yolunda - Kardeş Okul Projesi" ile Bafra Yeşilyazı Ortaokulu öğrencileri, Bosna-Hersek'te Çanakkale ve Srebrenitsa temalı çeşitli etkinliklere katılarak adeta bir kültür şöleni yaşayacaklar. Bu ülkede çeşitli tarihi yerleri de görme imkanı bulacak olan Bafralı öğrenciler, 17 Şubat'ta dönecekler.


Yayın Tarihi: 11/02/2018