Canik'te PDR Kongresi Başlıyor


Canik'te PDR Kongresi Başlıyor

Canik Belediyesi, Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Türk PDR Derneği işbirliği ile düzenlenen 20. Uluslararası Psikoloji Danışmanlığı ve Rehberlik Kongresi başlıyor. 25-27 Ekim tarihleri arasında üç gün sürecek kongre öncesi Türk PDR Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Cengiz Şahin, Başkan Osman Genç’i ziyaret etti.

Canik Belediyesi, Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Türk PDR Derneği işbirliği ile 25-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 20. Uluslararası Psikoloji Danışmanlığı ve Rehberlik Kongresi başlıyor. Canik Kültür Merkezi’nde üç gün sürecek ve Türkiye ile dünyanın farklı yerlerinden PDR alanında uzman önemli akademisyenlerin buluşacağı kongre öncesi Türk PDR Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Cengiz Şahin’e, Samsun Türk PDR Derneği Şube Başkanı Psikolojik Danışman Oğuz Özat, Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i ziyaret etti.

BİNLERCE KİŞİ KATILACAK

Başkan Yardımcısı Alican Usta’nın da yer aldığı ziyarette kongrenin önemine işaret eden Başkan Osman Genç, “Daha önce düzenlediğimiz ve PDR Hedefe Doğru İnsan sempozyumumuzun başarılı olması nedeniyle bu kongrenin de Canik Belediyesi ev sahipliğinde yapılması kararlaştırıldı. İnşallah üç gün boyunca Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden bin civarında bilim insanını bu kongreye katılacak. Ayrıca kongreyi izlemeye gelecek yaklaşık 3 bin meslek elemanını da şehrimizde ağırlayacağız. Bu manada 20. Uluslararası Psikoloji Danışmanlığı ve Rehberlik Kongresi şehrimiz için büyük önem taşıyor” dedi.

İNSANLIĞA ÖNEMLİ KATKI

Uluslararası sempozyum ve kongreler konusunda tecrübeli bir belediye olduklarını da belirten Başkan Genç, “Canik Belediyesi olarak daha önce PDR alanında Uluslararası "PDR Hedefe Doğru İnsan" ile "Şehir ve İnsan" Sempozyumlarını başarıyla düzenledik. Şimdi yeni bir uluslararası organizasyona imza atacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. İnşallah şehrimiz ve insanlık için önemli bir kongreyi gerçekleştireceğiz. Uzmanlar üç gün boyunca PDR alanındaki yeni açılımları konuşacak ve deneyimlerini paylaşacak. Bu manada kongrenin insanlığa önemli katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

CANİK’E KARAR VERİLDİ

Türk PDR Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Cengiz Şahin de, böyle önemli bir organizasyona destek verdiği ve ev sahipliği yaptığı için Başkan Genç’e teşekkür etti. Doç. Dr. Cengiz, “Bu kongremizi daha önce Antalya’da düzenlemeyi planlıyorduk. Ancak geçtiğimiz yıl Canik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Uluslararası PDR Hedefe Doğru İnsan Kongresi’ne biz de katılmıştık ve çok başarılı bir organizasyon oldu. Biz de bu önemli kongrenin Canik’te yapılmasına karar verdik. İnşallah burada binlerce akademisyen ve meslek elemanını ağırlayacağız” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ BİLİM KONGRELERİNDEN

Türkiye’nin en büyük bilim organizasyonlarından olan kongre kapsamında "Okul Psikolojik Danışmanlığı", "Kariyer Psikolojik Danışmanlığı", "Aile Psikolojik Danışmanlığı", "Rehabilitasyon Psikolojik Danışmanlığı", "Bağımlılık Psikolojik Danışmanlığı", "Ruh Sağlığı Psikolojik Danışmanlığı" gibi uzmanlık alanları ile "Psikolojik Danışman Eğitiminde Akreditasyon" ile "Psikolojik Danışma Uygulaması ve Süpervizyonu" başlıkları alt temalar olarak belirlendi. Konferans, panel, çalıştay ve çeşitli tartışma platformları yoluyla ana tema ve alt temalar uzmanlar tarafından masaya yatırılacak.


Yayın Tarihi: 23/10/2018