Canikli Gençler Ecdadın İzinde


Canikli Gençler Ecdadın İzinde

Başkan İbrahim Sandıkçı, öğrencileri Çanakkale’ye uğurladı

Canik Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle gençler ve çocuklarda tarih bilinci oluşturmaya devam ediyor.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın ilçedeki öğrencilere müjdesini verdiği ve onları Cumhuriyetin 100. yılında, ‘Canikli Gençler Ecdadın İzinde’ sloganı ile şehitler diyarı Çanakkale ile buluşturacak olan Çanakkale Tarih ve Çanakkale Şehitlikleri Ziyaret Programları’nın ilk kafilesi Canik’ten Çanakkale’ye uğurlandı.

Uğurlama töreninde öğrencilerle yakından ilgilenen onlarla ve velilerle uzun süre sohbet eden Başkan İbrahim Sandıkçı, öğrencileri Çanakkale’ye uğurladı. Başkan İbrahim Sandıkçı, “ Canik’te geçmişinden ilham alan, tarih şuuru yer edinen nesiller yetiştiriyoruz” dedi. Veliler ve öğrenciler, ilçede gerçekleştiren programlardan dolayı Başkan İbrahim Sandıkçı’ya teşekkür ederek, duydukları memnuniyetleri dile getirdiler. Canik Belediyesi ve Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ilçede hayata geçen programla, Canik’teki tüm 12. sınıf öğrencileri Cumhuriyetin 100. yılında Çanakkale’yi ziyaret edecek.   

Canik’teki Tüm 12. Sınıf Öğrencileri Çanakkale’ye

Canik Belediyesi, ilçeye kazandırdığı projelerle öğrencileri tarihi mekânlar ve yapıtlarla buluşturmayı sürdürüyor. Canik Belediyesi’nin ilçedeki tüm 12.sınıf öğrencilerini Çanakkale ile buluşturacağı, Çanakkale Tarih ve Çanakkale Şehitlikleri Ziyaret Programları’nın ilk kafilesi ilçeden yolcu edildi. Gerçekleşen törende öğrencileri Çanakkale’ye uğurlayan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “ Canik’te geçmişinden ilham alan, tarih şuuru yer edinen nesiller yetiştiriyoruz. İlçemizde eğitim hayatlarını sürdüren tüm 12. sınıf öğrencilerimizi, söz verdiğimiz gibi şehitler diyarı Çanakkale’yle buluşturuyoruz. Öğrencilerimiz, tarihin dönüm noktalarından olan ve aziz milletimizin zaferiyle sonuçlanan Çanakkale kara ve deniz muhaberelerinin yaşandığı bölgeleri ve Çanakkale Şehitlikleri’ni rehberler eşliğinde ziyaret edecekler. Programımız dâhilinde 12. sınıf öğrencilerimizi Çanakkale’ye uğurlayamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Canik Belediyesi Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen uğurlama törenine, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.


Yayın Tarihi: 17/10/2023 - 12:19