Canik Belediye Başkanı Genç'ten Samsun'a Yatırım Çektirecek Proje


Canik Belediye Başkanı Genç'ten Samsun'a Yatırım Çektirecek Proje

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Büyük Sanayi Bölgesi projesi ile şehirde yatırım yapmayı cazip hale getirmeyi ve işsizliği bitirmeyi hedefliyor. Başkan Genç, üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, Samsun'un en iki markası olması ve şehrin yatırımcıya güvenmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

Samsun'un sanayi alanında kalkınmasını hedefleyen Başkan Osman Genç, tarım turizm eğitim, ulaşım, kültür ve sanat alanlarında olduğu gibi sanayi ve ticarette de gelişimi için önemli bir projeyi daha açıkladı. "Yakın Gelecekte Samsun" kitabında yer alan Büyük Sanayi Bölgesi projesi ile şehirde ekonomik gelişmeyi ve işsizliği bitirmeyi hedefleyen Başkan Genç, şehrin merkezinin yanısıra Havza, Kavak ve Bafra gibi ilçelerde de uygulanacak proje sayesinde Samsun yatırım için cazip hale gelecek.

BÜYÜK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Bir şehirde sanayinin gelişmesinin en önemli anahtarlarından birinin uygun sanayi alanları olduğuna vurgu yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Eğer yeterli ölçüde sanayi alanınız yoksa gelişim de sınırlı olacaktır. Bugün Samsun'un organize sanayi alanı maalesef diğer şehirlerle rekabet edemeyecek kadar küçüktür. İşte bu noktada Samsun için en az 20 milyon metrekare alanı kaplayan bir organize sanayi bölgesi planladık. Demiryolu ve deniz yolu ile de bağlantılı olacak olan organize sanayi bölgesinin içerisinde, Ar-Ge başta olmak üzere, eğitim ve yönetim birimi, konaklama, restaurant, kafe, iş merkezleri, sağlık ve güvenlik birimleri, güneş enerjisi tarlası, depolama gibi sosyal alan ve tesisler bulunacak" dedi.

İLÇELERDE DE UYGULANACAK

Yeterli sanayi alanına ve gerekli sosyal donatılara sahip yatırımcının bu şehirden kaçmayacağını ve hatta şehre yeni sanayi yatırımlarının geleceğini belirten Başkan Genç, "Samsun, her türlü imkanın var olduğu sanayileriyle yatırımcılar için cazip hale gelebilir. Bir yatırımcı için iletişim, altyapı ve güven olmazsa olmazdır. Kurulacak büyük organize sanayi bölgeleri, eğitimden sağlığa, iletişimden ulaşıma, altyapıdan üst yapısına kadar her türlü ihtiyacı karşılayacak nitelikte olacak. Yine bu sanayi bölgeleri kurulacak güneş enerjisi tarlası ile kendi enerjisini üretecek. Bu sanayi bölgeleri sadece Samsun'un merkezi için değil, Havza Kavak, Bafra gibi ilçelerimizde de uygulanacak" diye konuştu.

EN ÖNEMLİ SORUN İŞSİZLİK

Samsun’un en önemli sorunlarından birisinin işsizlik olduğuna da işaret eden Başkan Genç, "Bu şehirde istihdam alanları oluşturamazsak işsizlik sorununu çözemeyiz. Dolayısıyla yatırımcılara bu şehri cazip hale getirecek sanayi alanları oluşturmamız çok önemli. Bu bakımdan hazırladığımız büyük sanayi bölgeleri işsizliğin azaltılmasında önemli rol oynayacaktır. Çünkü gerekli altyapı ve sanayi alanlarına sahip bir şehre yatırımcılar gelecektir. Hatta yeterli sanayi alanına sahip bir şehirde, mevcut yatırımcılar da işlerini büyütecektir. Sanayi alanı sıkıntısı olmadığı için 5 bin veya daha fazla kişinin çalıştığı büyük fabrikalar şehrimizde kurulabilecektir" şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

En önemli sermayenin bilgi olduğu günümüzde üniversite-sanayi işbirliğinin artırılması gerektiğini de dile getiren Başkan Genç, "Samsun iki üniversiteye sahip bir şehir. Bu avantajı mutlaka kullanmalıyız. Üniversiteler öğrenci sayısıyla değil ürettiği bilgiyle değerlidir. Üniversitede üretilen bilgi sanayicimizin, Bafra'da üretim yapan çiftçimizin işine yaramalıdır. Mesela Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz var. Yine tıbbi aletler konusunda önemli bir şehiriz. Bu imkanları değerlendirerek en az iki marka yapmalıyız" şeklinde konuştu.

YATIRIMCIYA GÜVEN VERMELİYİZ

Sadece sanayi alanları altyapısının tek başına yeterli olmadığını, Samsun'un yatırımcıya güven vermesi gerektiğini de ifade eden Başkan Genç, "Sanayinin gelişmesi için ne kadar alt yapı yatırımı yaparsanız yapın, eğer sanayiciye gerekli güven şartlarını oluşturamazsanız o sanayici o ile yatırım yapmaz. Sanayici kendini güvende hissetmek ister. Bunun için şehir olarak yatırımcıya güven de vermeliyiz. Dolayısıyla yatırımcı kendini güvende hissettiği, sorunlarını kolayca aşabildiği ve önündeki engellerin kaldırıldığı Samsun'da yatırım yapacak, böylece şehrimizde iş ve aş kapıları artacak, işsizlik azalacaktır" ifadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 17/12/2018