Çanakkale’de Kurtuluş Savaşı’nın Meşalesi Yakılmıştır


Çanakkale’de Kurtuluş Savaşı’nın Meşalesi Yakılmıştır

‘’18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’’nin 101. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir fedakârlıktan kaçınılmadan elde edilen zafer, bir asır değil, bin asır sürecektir” dedi.

Mesajında Türk Milletinin birlik ve beraberlikle verdiği onurlu mücadelenin 101. yılını kutladıklarına ve bu zaferin vatan sevgisiyle yazıldığına vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz şunları söyledi:

“Kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi, tarihin önemli dönüm noktalarından birisidir. Bütün imkânsızlıklara rağmen hiçbir fedakârlıktan kaçınılmadan elde edilen zafer, bir asır değil, bin asır sürecektir. 

Çanakkale zaferi, büyük Türk Milletinin inancı, azmi ve savaş tecrübesi ile dünyanın en modern savaş araç ve gereçlerine sahip güçlere, Çanakkale Deniz ve Kara savaşlarında büyük dersler vermiştir. Savaşta bile tüm insani değerlere sahip olduğunu dünyaya gösteren Türk Milletinin dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazdırdığı Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı meşalemizin de yakılmasında önemli bir yer tutmaktadır.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden, bu vatanı bize emanet eden tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimize ise minnet duygularımı ifade ediyorum.


Yayın Tarihi: 16/03/2016