Diyanet, Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Bedellerini Açıkladı


Diyanet, Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Bedellerini Açıkladı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2019 yılı vekâlet yoluyla kurban kesim bedellerini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu yıl vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 890, yurt dışında ise 725 TL olarak belirlediklerini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) ortaklaşa yürüttüğü “2019 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı Tanıtım Toplantısı”, Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

TDV Kocatepe Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, insanlığın günümüzde pek çok sorun ve sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız; dünyanın ihtiyaç duyulan her yerine dil, din, ırk, mezhep, meşrep, farkı gözetmeksizin yardım elini hep uzatmıştır ve inşallah uzatmaya da devam edecektir” dedi.

“TDV vekaletle kurban bedeli, yurt içi 890, yurt dışı 725 TL”

2019 yılı kurban bedellerini açıklayan Başkan Erbaş,  “Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedellerini belirledik. Yapmış olduğumuz hesaplama ve müzakereler sonucunda yurt içi 890 TL, yurt dışı 725 TL olarak belirledik” dedi.

“Mobil bağış uygulamasından da bağış yapılabilecek”

Başkan Erbaş, TDV’nin yürütmüş olduğu çalışmalara ve vekaletle kurban organizasyonuna destek vermek isteyenlerin www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online olarak bağış yapabileceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Bu yıl ilk kez Android ve Apple Store mağazalarından indirilebilen mobil bağış uygulamamızdan da bağışlarını gerçekleştirebilirler. Ayrıca il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, cami görevlileri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da hayırseverlerimiz Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler. Vatandaşlarımız 0312 416 90 00 numaralı çağrı merkezini arayarak kurban vekâleti hakkında detaylı bilgi alabilir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve Ataşelikler ile bu ülkelerdeki cami dernekleri ve din görevlisi hocalarımız vasıtasıyla kurban bağışlarını güvenle yapabilirler.”

Kaynak: diyanet.gov.tr


Yayın Tarihi: 30/06/2019