Çanakkale Zaferi Vatan Sevgisinin Ne Olduğunu Dünyaya Göstermiştir


Çanakkale Zaferi Vatan Sevgisinin Ne Olduğunu Dünyaya Göstermiştir

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’dan Çanakkale Mesajı;

Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin hürriyet ve istikbali için tüm yokluk ve imkansızlıklar içerisinde yazdığı destansı mücadelenin adı olduğunu ifade eden  Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ 18 Mart tarihinin vatan topraklarını bin bir zorluk ve yoklukla canları pahasına koruyan kahraman Mehmetçiğin vatan sevgisinin ne demek olduğunu tüm dünyaya gösterdiği şanlı bir zafer olduğunu söyledi.

 Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 18 Mart Çanakkale Zaferi 106’ıncı yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“ÇANAKKALE DESTANI, TÜM MİLLETLERE SEMBOL VE UMUT TABLOSU OLMUŞTUR”

Çanakkale Zaferi'nin yakın tarihimizin en anlamlı, en dokunaklı, en büyük zaferlerinden biri olduğunu kaydeden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar,  “ Milletimizin en parlak ve en büyük kahramanlıklarından biri olarak tarihte müstesna bir yere sahip olan Çanakkale Zaferi, milletimiz için olduğu kadar, bağımsızlık mücadelesi veren bütün milletler ve tüm insanlık için de bir sembol ve umut tablosudur.” dedi.

“BU VATANIN HER KARIŞINDA ŞEHİTLERİMİZİN KANI VAR"

Çanakkale Zaferi’nin Türk Milleti’nin kaderini ve tarihin akışını değiştirdiğini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Birlik ve beraberlik içinde omuz omuza mücadele eden Mehmetçiklerimiz, ‘Çanakkale Geçilmez’ nidasıyla tarihin akışını değiştirmiş, tarihe yeni bir yön tayin etmiştir.  Milletimiz, yokluk ve imkansızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve sarsılmaz bir inanç sayesinde kazandığı bu zaferle, hem milli tarihimizi, hem de dünya tarihini adeta yeniden şekillendirmiştir. Kahraman Mehmetçiğimiz tarihi kalemle değil, kanları ile yazmıştır. Çanakkale’de, 1915’te bir kez daha görülmüştür ki, yeryüzündeki hiçbir silah, vatan ve millet sevgisine karşı muzaffer olamayacaktır.  Bundan 106 yıl önce vatan müdafaası için birleşen yüreklerimiz, günümüzde de aynı sevdayla, aynı ruhla, aynı inanç ve kararlılıkla, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yüceltmek ve payidar kılmak için çarpıyor. Çanakkale’de ve bu ülkenin her bir yerinde kahramanca canlarını veren şehitlerimiz, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan ve bayrak sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün sembolüdür. Şehitlerimizin büyük bir cesaret, azim ve inançla sergiledikleri kahramanlıklar asla unutulmayacaktır. Bu vesile ile Çanakkale Zaferimizin 106’ıncı yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 17/03/2021