Büyük Anadolu Hastanesi Ebeler Haftası Kutladı


Büyük Anadolu Hastanesi Ebeler Haftası Kutladı

21-28 Nisan tarihleri arası düzenlenen Ebeler Haftası etkinlikleri kapsamında Büyük Anadolu Hastanesi Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Ruhsan Konaçoğlu ve  Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Başhemşiresi Birol Yılmaz, Çiftlik Aile Sağlık Merkez ve Fevzi Çakmak Aile Merkezi’ni ziyaret etti. 

Yapılan ziyarette Yılmaz “ hayatlarımızda en büyük değere sahip olan çocuklarımızın hayata adımlarını atarken ellerinden ilk tutan ebelerimizin gününü kutlamak için burdayız. Koruyucu anne ve çocuk sağlığı hizmetleri ile birlikte,  doğumların öncesi ve sonrası, annenin takibi, gerekli bakımı ve dikkatin sağlanması, doğum işleminin gerçekleştirilmesi gibi hizmetlerin ülke genelinde sunulmasında ebelerin görevleri çok büyüktür” ifadelerini kullandı. 

Oldukça samimi geçen ziyarette Konaçoğlu “ Ebelerimize şu anda olduğundan çok daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirterek,  buna yönelik toplum içerisinde bilgilendirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinin gerekliliğini belirtti. Konuşmasının sonunda, ebelerimiz tarihin en eski mesleklerinden birisi olan bu kutsal mesleği icra ettikleri için,  yalnızca ebeler gününde değil her zaman yanlarında olmaktan mutluluk duyacağını belirtti. 

Yapılan ziyaretler dışında Büyük Anadolu Hastanesi bu önemli süreçte  kendi ebelerini yalnız bırakmadı. Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Başhemşiresi Birol Yılmaz ve Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Başhemşiresi Şerife Tögül, çalışma arkadaşları olan ebelerin günü kutladı.


Yayın Tarihi: 28/04/2019