Büyük Anadolu Hastaneleri'nden Kanser Uuyarısı


Büyük Anadolu Hastaneleri'nden Kanser Uuyarısı

Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan düzenlemelerle kanser hastalığına ilişkin her türlü ilave ücret ve fark ödemesinin kaldırıldığının açıklamasının ardından Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Meydan ve Çiftlik Hastaneleri'nde vatandaşlara Kanser hastalığı hakkında bilgiler veriliyor.

CİDDİ BİR SAĞLIK SORUNU

Kanser, dünya genelinde yayılan ve giderek artan ciddi bir sağlık problemidir. Toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açan kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması, tedavi ve teşhis olanaklarının giderek artması ve erken teşhis imkânlarının bulunması bu konudaki sağlık politikalarının dünya genelinde her geçen gün güncellenmesine yol açmaktadır.

KANSER HAKKINDA BİLGİLER VERİLİYOR

Bu kapsamda farkındalık oluşturmak adına Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Meydan ve Çiftlik Hastaneleri'nde, Kanser hastalığı hakkında uzman ve akademik doktorlar tarafından uyarıcı bilgiler veriliyor. 

'Farkındayız Kanseri Yeneceğiz' adı altında yapılan etkinlikte kanser ile ilgili olarak daha detaylı bilgi almak isteyenler ise ilgili doktorlara yönlendiliyor.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) yapılan düzenlemelerle kanser hastalığına ilişkin her türlü ilave ücret ve fark ödemesinin kaldırıldığının açıklamasının ardından da Bakanlık tarafından yapılan bu açıklamayla birlikte Büyük Anadolu Hastaneleri de Onkolojik Cerrahi Merkezi ile fark ücreti almadan uzman ve akademik kadrosu ile hizmet vermeye devam ediyor. Başarılı sonuçların alındığı kanser hastalığında ise, erken tedavinin hayat kurtardığı vurgusu yapılıyor.


Yayın Tarihi: 25/07/2018