Samsun’da MS Hasta Kampı Düzenlendi


Samsun’da MS Hasta Kampı Düzenlendi

6. MS Hasta Kampı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Samsun Mavi Işıklar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi.

MS hastalarına ve hasta yakınlarına destek olmak üzere kuruluşundan bugüne dek birçok önemli çalışmaya imza atan Karadeniz MS Derneği, 6. MS Hasta Kampı’nı Samsun Mavi Işıklar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirdi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen ve her geçen sene ilginin arttığı kampa, Türkiye’nin farklı illerinden ve K.K.T.C.’den yaklaşık 150 hasta ve hasta yakını katıldı.

MS hastalarının yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor

2014 yılından bu yana hasta ve hasta yakınlarına yönelik organize edilen kampa, hekimler de eğitmen olarak katılım gösteriyor. Bu yıl MS hastalarını beş gün boyunca Samsun’da buluşturan etkinlik, gerek hastaların sosyal paylaşımda bulunmasına imkan vermesi gerekse tecrübe ettikleri yorgunluk, anksiyete, depresyon, yürüme güçlüğü, dengesizlik gibi problemlere olumlu katkı sağlaması bakımından değer yaratıyor.

Hastalar çeşitli eğitim ve aktivitelerle keyifli günler geçirdi

Program kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Karadeniz Multipl Skleroz Derneği'nin öncülüğünde yapılan sunumlar ve pratik uygulamalarla hastalık farkındalığının artırılması ve hastaların hayatındaki güçlüklerin azaltılması amaçlandı. Uzmanlar tarafından yönetilen yüzme, yoga, pilates, müzik terapi, dramaterapi, fizik tedavi gibi aktivitelerle birlikte MS ile yaşam üzerine konferanslara da kampta yer verildi.

Karadeniz Multipl Skleroz Derneği Hakkında

Karadeniz Multipl Skleroz Derneği 2015 yılında Prof. Dr. Murat Terzi tarafından Samsun’da kurulmuştur. Sosyal alanda faaliyet gösteren derneğin ana amaçları aradında Multipl skleroz(MS) hastalığının Türkiye’deki farkındalığını arttırarak kamuoyuna tanıtmak, bu hastalıkla ilgili toplumsal duyarlılık ve dayanışmayı artırmak ve hastalara ihtiyaç duyacakları tüm alanlarda destek olabilmek bulunmaktadır. Devletin ilgili birimleri, yerel yönetimler, çalışma grupları ve benzer amaçla kurulmuş dernek, vakıf ve okullarla işbirliği yaparak MS hastalarının problemlerini çözümlemek üzere çalışmalar yapmaktadır.


Yayın Tarihi: 06/05/2019