Bu Gurur Samsunlularındır


Bu Gurur Samsunlularındır

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "19 Mayıs'ı Samsun'da, 100 yıllık tarihinde ilk kez bir Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla, muhteşem bir şekilde kutladık. Bu büyük gurur Samsunlularındır, hemşehrilerime teşekkür ediyorum" dedi

Ocak ayından bu yana başlattığı 19 Mayıs'ın 100'üncü Yılı kutlama etkinlikleriyle adından söz ettiren Samsun, 19 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen programlarla da Türkiye'de gündem oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 19 Mayıs'ın 100 yıllık tarihinde Samsun'da ilk kez bir Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla kutlandığını hatırlatarak, "Samsunlular olarak büyük bir gurur yaşadık. Hemşehrilerime katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

SAMSUNLU, BAYRAMINA SAHİP ÇIKTI

19 Mayıs coşkusunun sabahın ilk saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladığına dikkati çeken Mustafa Demir, "Günlerdir, haftalardır, aylardır 100'üncü yıla hazırlanan Samsunlular, 19 Mayıs sabahı çok daha büyük coşkuyla, çok daha büyük gururla bayramlarına sahip çıktı. Kentin çeşitli yerlerinde düzenlenen etkinlikler olsun resmi etkinlikler olsun Samsun'umuza yakışır nitelikteydi. Halkımızdaki 19 Mayıs heyecanı ve sevinci, geleceğe çok daha umutla bakmamızı sağladı" diye konuştu.

'CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ'

19 Mayıs 1919'un 100'üncü Yılı ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamalarının yapıldığı Tütün İskelesi'nde ise coşkunun ve gururun doruğa çıktığını ifade eden Başkan Demir, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı buradaki törenler onbinlerce Samsunlu'nun Tütün İskelesi'ne akması, bizleri son derece memnun etmiştir. 19 Mayıs şehri Samsun, tarihinde ilk kez bir Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla 19 Mayıs'ı kutladı. Bu nedenle katılımlarıyla bizleri onurlandıran sayın Cumhurbaşkanımıza, Samsunlular adına teşekkürlerimizi ve minnetlerimizi sunuyorum" dedi.

SAMSUNLU OLMANIN HAKLI GURURU

19 Mayıs'ın, sadece Türk tarihine değil dünya tarihine de nakşedildiğini belirten Mustafa Demir, "Çünkü bu tarihte atılan ilk adım, tutuşturulan ilk kıvılcım, bir milletin kaderini tamamen değiştirmiş, dünyanın adeta merkezinde yer alan Anadolu'da yepyeni bir cumhuriyetin kurulmasını sağlamıştır. Bu nedenledir ki sadece şahsım değil tüm Samsunlular, 19 Mayıs'ın şehrine tabi olmanın haklı gururunu yaşamaktadırlar. Türkiye'nin kurtuluşunun müjdelendi Samsun'dan bir kez daha tüm dünyaya, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet hür ve tam bağımsız bir şekilde yaşacağını gösterdik. Bundan sonra devam edecek olan etkinliklerimizde de aynı ruhla ve aynı gurur taşıyarak 19 Mayıs'ın 100'üncü yılını kutlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

TÜTÜN İSKELESİ'NDEKİ TARİHİ FOTOĞRAF

Başkan Mustafa Demir son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve diğer parti liderleriyle birlikte Tütün İskelesi'nde çektirdiği toplu fotoğrafa da değinerek, "Ülke genelinde büyük ilgiyle karşılanan bu fotoğraf karesi, ülkemizin birlik ve beraberliğinin de fotoğrafıdır. Bu fotoğraf aynı zamanda, Cumhurbaşkanımız'ın ülkemizin birliği, beraberliği ve bekası için ne kadar önemli bir rol model olduğunun da göstergesidir" değerlendirmesinde bulundu.


Yayın Tarihi: 19/05/2019