‘’Benim Şehrim Giresun’’ Tanıtım Gecesi Yapıldı


‘’Benim Şehrim Giresun’’ Tanıtım Gecesi Yapıldı

Giresun Belediyesi ‘’Benim Şehrim Giresun’’ fikri çatısı altında; toplumla şehrin aidiyetinin gelişmesi adına kullanacağı kurumsal iletişim dilinin tanıtım gecesini düzenledi.

Giresun Kalesi Seyir Terasında organize edilen tanıtım gecesinde şehir adına ileriye dönük vizyon düşünceleri katılımcılarda büyük heyecan yarattı.

‘’Benim Şehrim Giresun’’ adı altında gösterime sunulan slaytın ardından duygularını paylaşan Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu; ‘’Hepimizin bildiği bir cümle ile başlamak istiyorum. Malumunuz “Burası Giresun” diyerek yapılan her şeyi bu cümlenin arkasına sığınarak işliyoruz. Bu cümle ile bütün zihin dağınıklığımızı hoş göstermeye çalışıyoruz. Bundan dolayı üzen, yoran ve hiç bir güzellik üretmeyen bir hal içindeyiz. Oysa bizim şehir olarak, toplum olarak, fert olarak bundan kurtulmamız gerekiyor. Biz belediye olarak bu dilden kurtulmak için, aidiyet duygumuzun artması için, fert fert motivasyonumuz için, toplum olarak birbirimize sarılmak, birlikte olabilmemiz için bir hareket başlatmamız gerekiyordu. Bu şehre kötülüğü de iyiliği de biz yapıyoruz. Bu şehrin bir imajı varsa bunun müsebbibi biziz. Dışarıda aramaya gerek yok. Her şeyin sorumlusu biziz. Hatta daha radikal söylemem gerekirse fert olarak benim. Bu ben, bu şehirle barışmalı, bu şehri sevmeli ve bu şehre dost olmalı. Lafta kalmayacak. Bütün benliği ile bu şehre dost olacak. Öyle dost olacak ki en küçük zerresinden en büyüğüne kadar incitmeyecek, sahiplenecek, güzelleştirecek, hoşlaştıracak. Biz nasılsak şehirde odur. Biz kötüysek şehir de kötüdür. Biz bencilsek şehirde bencildir. Biz kırarsak, incitirsek şehirde kırar incitir. Biz elimizi uzatmazsak şehirde elini uzatmaz. Biz yardım etmezsek şehirde yardım etmez. Biz vefa göstermezsek şehirde vefa göstermez.

Biz merhamet etmezsek şehirde merhamet etmez. Biz adil olmazsak şehirde adil olmaz. Bizim bir rüyamız olsun. Ortak rüyamız. Bu rüyayı hep birlikte hayata geçirelim. Biliyorum zor olacak. Birçok engel ile karşılaşacağız. Bilinsin ki tek kişi de kalsam bunun için mücadele edeceğim. Bizim şehrimiz güzel, şehrimiz hoş, şehrimiz yardımsever, paylaşır, vefalı, merhametli, dost ve adil…

Biz bundan sonra Giresun’umuzda bu kavramlarla konuşacağız, hareket edeceğiz. Bütün ilişkilerimizi ve iletişimimizi bu kavramlarla inşa edeceğiz. İnsanlarımızla olan ilişkilerimizi de ve diğer canlılarla olan iletişimimizi de bunun üzerine kuracağız. Geçmiş arkada kalsın. Unutalım diye söylemiyorum. Sert ve olumsuz kelimeleri zihnimizden atalım. Çirkinlikleri, kötülükleri dilimize dolamayalım. İyilikleri anlatalım. Yanlış anlaşılmasın. Kendi iyiliklerimizi değil. Şehrimizin iyiliklerini, güzelliklerini dilimizden düşürmeyelim. Şehrimizin vefasını, merhametini anlatalım, dilimize etiket yapalım. Gelin hep birlikte birbirimize dost olalım. Hep birlikte bu şehir için ‘’Benim Şehrim Giresun’’ diyelim’’ şeklinde konuştu.

Geceye dair duygu ve düşüncelerini paylaşan Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları; ‘’Giresun barış ve kardeşliğin şehri. Yeşil ile mavinin kavuştuğu, adasıyla, fındığıyla ve güzellikleri ile eşi benzeri olmayan bir şehir. Bu şehrin geleceğine dair güzel hedefler ortaya koyan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nu tebrik ediyorum. Giresun’umuzun gelişmesi ve ileri yönde gitmesi adına çaba sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum’’ şeklinde konuştu.

Şenlik havasında geçen geceye Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Vali Harun Sarıfakıoğulları, Rektör Yılmaz Can, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Partilerin ve Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, İş Dünyasının önemli isimleri ve şehrin ileri gelen bürokratları katıldı.


Yayın Tarihi: 04/08/2019