Bengü’ye 1 Milyon TL’lik Spor Tesisi


Bengü’ye 1 Milyon TL’lik Spor Tesisi

Bafra Bengü'de organize edilen güreş şenliklerine katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yaylaya yapılan spor tesisi için 1 milyon TL harcayarak kısa bir sürede tesisi ilçeye kazandırdıklarını söyledi.

Bafra Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından organize edilen 24. Yayla Güreş Şenlikleri'nde pehlivanlar er meydanında başpehlivanlık için ter döktü. Renkli görüntülere sahne olan şenliklere Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, ilçe belediye başkanları, Bafra Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Bekir Keskin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BENGÜ'YE 1 MİLYON TL'LİK SPOR TESİSİ

Güreş alanında vatandaşlara seslenen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Bengü hem Bafra’nın, hem Alaçam’ın en eski yerleşimlerinden biridir. Buraya 1 milyon TL harcayarak kazandırdığımız spor tesisimizde şimdi bu güreşleri yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eski halinden şimdi eser yok. Şenlik alanımız toz topraktan kurtarıldı ve sporcularımıza yakışır bir er meydanı haline getirildi. Alt yapı tesislerini yaptık. Ortasını kesme çimle döşedik ve burası artık toz toprak olmaktan kurtarıldı" diye konuştu.

SİZLER YAŞAR DOĞU'NUN MİRASÇILARISINIZ

Er meydanında ter döken tüm güreşçilere başarılar da dileyen Başkan Yılmaz, "Hepiniz efsane güreşçimiz Yaşar Doğu'nun mirasçılarısınız. Sizler onun hatırasını yaşatıyorsunuz. Başarılarınız her zaman daim olsun" dedi.

SAMSUN'UN HİZMET ŞAMPİYONU

Konuşma sonunda Samsun'a ve ilçelere yaptığı hizmetlerden dolayı Samsun'un hizmet şampiyonu ilan edilen Başkan Yılmaz'a, Bafra Bengü ve Civar Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Bekir Keskin tarafından kupa takdim edildi.


Yayın Tarihi: 10/07/2016