Belediye Sağlık Merkezinde 1 Yılda 7340 Hastanın Muayenesi Yapıldı


Belediye Sağlık Merkezinde 1 Yılda 7340 Hastanın Muayenesi Yapıldı

Giresun Belediyesi’ne bağlı Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından 2016 yılı içerisinde yapılan çalışmalar değerlendirildi. Müdürlük yetkilileri tarafından yapılan değerlendirmede, çalışmalar şöyle sıralandı.

“7340 HASTA MUAYENE EDİLDİ”

Sağlık merkezine gelen 7340 hastanın muayenesi yapıldı. Hastaların enjeksiyon, pansuman, serum takılması, tansiyon takipleri ve ateş ölçümleri gibi çeşitli işlemler hemşireler ve sağlık memurları tarafından özenle tamamlandı.

“1038 VATANDAŞA İLAÇ DESTEĞİ ”

İsrafı önleyerek sosyal duyarlılığı arttırmak amacıyla vatandaşlarımızın elinde kalan, kullanma tarihi geçmemiş ilaçları sosyal güvencesi olmayan, ilaç almakta sıkıntı çeken, 1038 ihtiyaç sahibine ulaştırıldı.

“300 HASTAYA RUTİN KONTROL”

Sağlık merkezine gelen 300 hastanın, doktorumuzun isteği doğrultusunda rutin biyokimya testleri, kan grubu tespiti, kan ve idrar tahlilleri Sağlık İşleri Müdürlüğünün tıbbi laboratuarında yapıldı.

“GEZİCİ SAĞLIK OTOBÜSÜ”

Gezici Sağlık Otobüsü 2016 yaz mevsiminde şehrin muhtelif yerlerinde 743 vatandaşa sağlık hizmeti verdi. Kurum doktoru ve sağlık ekibi yaşlı ve engelli hastalara evlerinde muayene ve gerekli tetkikleri yaparak, tedavilerine yardımcı oldu. Halkı hastalıklar konusunda bilgilendirip koruyucu sağlık hizmeti verildi.

“İŞ SAĞLIĞI EĞİTİMİ”

İş Sağlığı ve İş Güvenliği çalışmaları kapsamında 2016 yılında belediye bünyesinde çalışan işçiler ile staj yapan öğrencilere iş kazalarının önlenmesi konusunda önleyici eğitimler verildi.

“İÇME SULARININ ANALİZİ YAPILIYOR”

Şehir genelinde bulunan 28 mahallemizde kullanılan içme sularının kontrolleri yapılıyor. Belediyemiz tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında rutin içme suyu, fiziksel ve kimyasal analizler belirli program dâhilinde gerçekleştirildi. Kullanılan içme suyunun teknik ve sağlıklı şartlara uygunluğu ile suların kalite standartlarının sağlanması için gerekli tedbirler alındı.


Yayın Tarihi: 15/01/2017