Omuz Ağrıları Ciddiye Alınmalı


Omuz Ağrıları Ciddiye Alınmalı

Büyük Anadolu Hastaneleri omuz ağrıları konusunda uyardı

Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. İ. Hilmi Elmacıoğlu, "Hemen hemen herkesin yaşadığı omuz ağrısı ciddiye alınması gereken bir sağlık sorunudur. Tedavi edilmediği takdirde günlük hayatınızı olumsuz yönde etkiler" dedi.

Op. Dr. İ. Hilmi Elmacıoğlu, omuz ağrısının ciddiye alınması gereken bir sağlık problemi olduğunu belirterek önemli bilgiler verdi.

OMUZ AĞRISINA DİKKAT

Hemen hemen herkes omuz ağrısı ile karşılaşmak durumunda kalır. Çanta taşırken, giyinirken ya da yüksek bir yere uzanırken omuzlarda hissedilen ağrı, hayatı çekilmez hale getirmektedir. Hareketsiz yaşam, eklem ve çevresine bağlı sorunların yanı sıra D vitamini eksikliği, obezite gibi bu ve bunun gibi benzeri durumlar omuz ağrılarına neden olabilmektedir.

Omuzdaki ağrı bir başka bölgeden vurabilir veya başka bir hastalığın habercisi de olabilir.

Omuz kendi sorunlarından ya da diğer nedenlerle oluşan ağrılar sonucu hasta omzunu uzun süre hareketsiz bırakırsa, omuz hareketlerinin neredeyse tamamen kısıtlandığı ve ‘donmuş omuz’ diye adlandırılan bir tablo ortaya çıkabilir.

Burada öncelikle yapılması gereken ilk şey bu rahatsızlığın nedeninin kesin olarak belirlenmesidir. Omuz ağrısı, iltihaplı romatizmalar yada kol ve omuz bölgesini çok kullanımına bağlı olarak artabilmektedir.

Bu anlamda hastalığın aşamalarına göre ameliyatsız ve ameliyatlı çözüm tedavisine acilen uyulmalıdır.

RÜZGARDA KALMAYIN

Ayrıca; omuz ağrılarından korunmak için de; ağır paket ve yükler taşımayın, araç kullanırken camı açmayın, rüzgarlı bölgede yada bir diğer değişle iki cam arasında cereyanda kalmayın, uzun süre kollarınızı yukarıda tutmanıza yol açan çamaşır asma, perde asma, yüksek raflardan cisimler indirme gibi hareketlerden uzak durun, çocuklarınızın okul sıralarında doğru oturmasına dikkat edin ve ağır okul çantalarını sırtında taşımasına da mümkün olduğunca izin vermeyin. Bunları yaptığımız takdirde omuz ağrılarının bir nebze önüne geçmiş oluruz" diyerek sözlerine son verdi.


Yayın Tarihi: 03/05/2018