Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü Çalışmalarını Sürdürüyor


Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü Çalışmalarını Sürdürüyor

Giresun Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü geçtiğimiz 2017 yılı içinde yapmış olduğu çalışmaları değerlendirdi.

Müdürlük yetkilileri tarafından yapılan değerlendirmede şu bilgilere yer verildi.

Sağlık merkezine gelen 6775 hastanın muayenesi yapıldı. Hastaların enjeksiyon, pansuman, serum takılması, tansiyon takipleri ve ateş ölçümleri gibi çeşitli işlemler hemşireler ve sağlık memurları tarafından özenle yapıldı. Ayrıca rutin biyokimya testleri, kan grubu tespiti, kan ve idrar tahlilleri de tıbbi laboratuvarda yapılarak sonuçlar değerlendirildi.

Müdürlük bünyesinde hizmet veren Gezici Sağlık Otobüsü yaz mevsiminde şehrin farklı mahallelerine giderek, sağlık hizmetini vatandaşların ayağına götürdü. Kurum doktoru ve sağlık ekibi yaşlı ve engelli hastaları evlerinde muayene edip, gerekli tetkikleri yapıp, tedavilerine yardımcı oldu. Vatandaşları hastalıklar konusunda bilgilendirip koruyucu sağlık hizmeti verildi.

İsrafı önlemek ve sosyal duyarlılığı arttırmak amacıyla vatandaşlarımızın elinde kalan, kullanma tarihi geçmemiş olan ilaçlar sosyal güvencesi olmayan yaklaşık 1200 vatandaşa verildi.

Ayrıca yıl içinde 74 stajyer, 326 memur ve 142 işçiye iş kazalarının önlenmesi konusunda önleyici eğitimler verildi.

Şehir içme suyunda fiziksel ve kimyasal analizler yapıldı. Kullanılan içme suyunun teknik ve sağlıklı şartlara uygunluğu ile suların kalite standartlarının sağlanması için gerekli tedbirler alındı.


Yayın Tarihi: 13/02/2018