Bayramlar Buluşma, Barışma ve Beraberlik Günleridir


Bayramlar Buluşma, Barışma ve Beraberlik Günleridir

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da azaptan kurtulma olan Ramazan ayını uğurlamanın hüznünü, idrak edeceğimiz bayram coşkusunun eşsiz maneviyatını sizlerle birlikte yaşıyoruz.

Unutmayalım ki; bayramlar buluşma, barışma ve beraberlik günleridir. Küskünlüğün ve dargınlığın son bulduğu bu güzel günlerin kıymetini iyi bilmeliyiz. Umut ediyorum ki; gönüllerdeki tortular bayramın içerdiği derin anlam sayesinde temizlenecek, kalplerdeki perdeler ortadan kalkacaktır.

Nesiller arasında manevi ve kültürel birikimin aktarılması için en güzel fırsat olan bayramlar,  çocukları sevindirirken bizi çocukluğumuza götüren, büyüklerimizin ellerini öperken de geleceğimizle ilgili muhasebe yapmamıza vesile olan hesap günleridir. Sıkıntı içinde olan herkese ulaşmak, kimsesizlere el uzatıp yetimlerin başlarını okşayabilmek ve sevinçlerle birlikte acıları da paylaşabilmek için önemli bir vesile olan bayramlarımızı idrak etmek boynumuzun borcudur.

Bu vesileyle dünyanın çeşitli ülkelerinde baskıya maruz kalarak eziyet gören tüm mazlumların acılarını paylaşıyor, zalimlere karşı her zaman mağdurun yanında olacağımızı bir kez daha yineliyorum. Vicdanıyla her daim muhasebe içinde olan aziz milletimiz, yaşanan tüm acılara karşı tek ses ve tek yürektir.

Bu duygu ve düşüncelerle geçmişlerimizi rahmetle anıyorum. Yaşlılarımıza, yoksul ve düşkünlerimize sahip çıktığımız, aziz şehitlerimizi anarken aileleri ve çocuklarını unutmadığımız, kahraman gazi ve yetimlerimizin hayata tutunabilmeleri için yanlarında olduğumuz bir bayram yaşanması temennisiyle tüm insanlığa bolluk ve bereket, barış ve huzur diliyorum.


Yayın Tarihi: 03/07/2016