Bayramlar Birliğin Temel Taşı


Bayramlar Birliğin Temel Taşı

Yayımladığı mesajla Ramazan Bayramı'nı kutlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, birlik ve beraberliğin temel taşlarından olan bayramların öneminin iyi idrak edilmesi gerektiğini ifade etti.

Ramazan Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsunluların, Türk milletinin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı. Genç, "Onbir ayın sultanı mübarek Ramazan ayını uğurlamanın hüznünü yaşarken, diğer yandan da ramazan ayının mükafatı olan Ramazan Bayramına ulaşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumsal hayatta büyük bir önem taşıyan, birlik ve beraberliğin temel taşlarından olan bayramların önemin iyi idrak edilmeli" dedi.

'BAYRAM COŞKUSUNU YAŞATMALIYIZ'

Manevi duyguların doruğa ulaştığı, birlik ve beraberliğin perçinlendiği bayramların insanların iç dünyalarında yarattığı huzur kadar, sosyal dayanışma açısından da büyük önem taşıdığını belirten Genç, "Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, geleneklerin uygulanarak gelecek kuşaklara aktarıldığı, millet olma şuurunun şekillendiği ve kuvvetlendiği günlerdir. Yardımlaşma ve dayanışmanın önem kazandığı bayramlarda, ihtiyaç sahibi olanlara yardım eli uzatmalı ve bayramın coşkusunu onlara da yaşatmalıyız" açıklamasını yaptı.

BAYRAMLAŞMA 1. GÜN

Başkan Genç, şunları söyledi, "Bayram boyunca büyükleri, eş, dost ve akrabaları ziyaret ederek bu coşkuyu onlarla paylaşmalıyız. Huzur ve güven ortamı içinde kutlayacağımız Ramazan Bayramı vesilesiyle sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmemizi Cenabı Hakk'tan niyaz eder, Samsun halkının, aziz milletimizin ve bütün İslam aleminin bayramlarını kutlarım." Öte yandan Başkan Genç, bayramın 1. günü saat 14.30'da Canik Belediyesi'nde düzenlenecek olan bayramlaşma törenine tüm vatandaşları davet etti. Başkan Genç, vatandaşlara, bayram seyahatlerinde daha dikkatli, daha duyarlı olmaları, uykusuz, yorgun veya alkollü biçimde araç kullanmamaları uyarısında bulundu.


Yayın Tarihi: 13/06/2018