Başkan Yılmaz; “YAPEX Bir Enstitü Oldu”


Başkan Yılmaz; “YAPEX Bir Enstitü Oldu”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,"Yapex fuarı neredeyse enstitü gibi iş yapan bir fuar haline geldi" dedi. 

Akdeniz Tanıtım organizasyonu, ÇEKÜL Vakfı ve Tarihi Kentler Birliği işbirliği ile Antalya'da bu yıl 25'incisi düzenlenen "Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı" (YAPEX) açıldı.

YAPEX İNŞAAT ALANINA YENİLİKLER GETİRDİ

Fuara katılarak burada bir konuşma yapan Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, YAPEX'in enstitü haline geldiğini, söz konusu fuarın bazı anlayışları ortadan kaldırarak, yenilikler getirdiğini söyledi.

Fuar açılışına Başkan Yılmaz’ın dışında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Asım Güzelbey, TKB Danışma Kurulu Başkanı ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve davetliler katıldılar.

Konuşmalar sonrası protokol üyeleri tarafından üç gün sürecek fuarın açılışı gerçekleştirilerek, stantlar gezildi. Ünye Belediyesi'ne ait standı gezerek burada Ünye'ye özgü ıhlamur baskı sanatını yapmaya çalışan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, becerisiyle stant görevlisi sanatkâr İhsan Akbulut'tan tam not aldı.


Yayın Tarihi: 14/11/2017