Başkan Togar İftarda Askerlerin Sofrasına Konuk Oldu


Başkan Togar İftarda Askerlerin Sofrasına Konuk Oldu

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, çat kapı iftar programlarına ilçe jandarma komutanlığındaki askerlerin iftar sofrasına konuk olarak başladı.

Her yıl ramazan ayında ilçedeki vatandaşların iftar sofralarına çat kapı konuk olduklarını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ‘‘Mübarek Ramazan ayının güzelliklerinin yanında iftar sofralarının da büyük bir yeri ve önemi var. İftar sofraları birlik beraberliğin, manevi hazzın ve paylaşım ruhunun en güzel şekilde sergilendiği, oruç ibadetimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu ve manevi hazzını derinden yaşadığımız sofralardır. Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar her ramazan ayında çat kapı iftarlarımız ile bir ailemize misafir olup onların yemeğini paylaşıyoruz. Misafir olduğumuz ailelerimiz ile oruçlarımızı aynı sofrada aynı çorbaya aynı yemeği kaşık sallayarak açıyoruz. Çat kapı iftarlarımızın manevi hazzı kelimelerle anlatılamayacak kadar farklı bir duygu’’ dedi.

Peygamber ocağında iftar açtılar

Bu seneki çat kapı iftar programlarımıza Peygamber ocağında ilçe Jandarma Komutanlığımızdaki askerlerimizin iftar sofrası ile başladık. İftar vakti ilçe Jandarma Komutanlığımıza giderek bizler için gece gündüz nöbet tutan, güvenliğimizi sağlayan, vatanımız için gözlerini kırpmadan şehit olan asker kardeşlerimin çat kapı iftar sofralarına misafir olup aynı karavanadan yemek yiyerek orucumuzu açtık. Allah tuttuğumuz oruçlarımızı yaptığımız ibadetlerimizi kabul etsin. Tüm askerlerimize, komutanlarımıza ve güvenlik güçlerimize kuvvet versin. Ayrıca İlçe Jandarma Komutanımız Sadullah Kalaycı’ya bizleri iftar sofralarında ağırlayıp karavanalarını paylaştıkları için teşekkür ederim. Vatan için, Bayrak için, bizler için canlarını feda eden tüm şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum’’ şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 30/05/2017