Başkan Tekintaş, “HZ. Peygamber Örnek Bir Şahsiyettir”


Başkan Tekintaş, “HZ. Peygamber Örnek Bir Şahsiyettir”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Mevlit Kandili” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında tüm insanlığın her zamankinden daha fazla şefkat, merhamet, sevgi ve saygıya muhtaç olduğuna vurgu yapan Başkan Tekintaş şu görüşlere yer verdi:

Mevlit Kandili, Hz. Peygamberimizin doğumunu kutladığımız, onun insanlığa sunduğu değerleri anlayıp yüce ahlakıyla güzelleştireceğimiz bir gecedir. O, Peygamberler halkasını tamamlayan son davetçi olmasıyla birlikte dini açıklayan, öğreten ve bütün ahlaki güzellikleri bizzat yaşayarak öğütleyen örnek bir şahsiyettir.

Bizlere birlik ve beraberlik içerisinde dürüstlüğü, emaneti korumayı, komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, iyi ve yararlı insan olmayı öğütleyen Peygamber Efendimiz biz Müslümanlar ve bütün insanlık için her bakımdan mükemmel ve örnek bir hayat sürmüştür.

Tüm insanlık her zamankinden daha fazla şefkat, merhamet, sevgi ve saygıya muhtaçtır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in mutlu ve huzurlu bir yaşamın müjdecisi olarak yeryüzüne getirdiği hak ve adalet gibi değerlere insanlığın günümüzde çok daha fazla muhtaç olduğu bir gerçektir. Bu nedenle Mevlit Kandili onun getirdiklerini anlamak için önemli bir fırsattır.

Bu duygu ve düşüncelerle Mevlit Kandili’nin tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini, bu mübarek gün ve gecelerin Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.


Yayın Tarihi: 17/11/2018