Başkan Tekintaş Altınordu Belediyesi’nin 4 Yılını Değerlendirdi


Başkan Tekintaş  Altınordu Belediyesi’nin 4 Yılını Değerlendirdi

Altınordu Belediye Başkanı Tekintaş Ordu’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya gelerek Altınordu Belediyesi’nin 4 yıllık hizmetlerini anlattı.

Altınordu Belediyesi tarafından 4 yıllık çalışmaların değerlendirildiği bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Altınordu Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Ordu’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları katıldı. Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Altınordu Belediyesi’nin 4 yıllık hizmetlerini yaptığı sunumla anlattı.

BETON YOL VE SICAK ASFALTTA DEVRİM

Altınordu Belediyesi 30 Mart yerel seçimlerinden bu yana sürdürdüğü beton yol ve sıcak asfalt çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Altınordu Belediyesi tarafından 30 Mart Yerel Seçimlerinden bu güne ilçe genelinde 53.7 kilometrelik sıcak asfalt ve 173 kilometrelik beton yol hizmete sunulurken 2018 yılında hedeflenen 109 km beton yol ve 90 km sıcak asfalt projesinde ise çalışmalar hızla devam ediyor.

Altınordu Belediyesi ulaşımda sorunların ortadan kaldırılması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçe genelinde yol genişletme ve bakım onarım çalışmalarına devam eden Altınordu Belediyesi sıcak asfalt ve beton yolda ise hummalı bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda 30 Mart yerel seçimlerinden bu yana 53.7 km’lik sıcak asfaltı milletin hizmetine sunan Altınordu Belediyesi, 2018 yılı sonuna kadar hedeflediği 90 kilometrelik sıcak asfalt çalışmalarına ise devam ediyor.

ALTINORDU 305 KM’LİK BETON YOL AĞINA KAVUŞUYOR

Sıcak asfalt çalışmaları ile birlikte beton yol çalışmalarına da devam eden Altınordu Belediyesi aradan geçen 3.5 yılda 173 km’lik beton yolu milletin hizmetine sundu. Altınordu Belediyesi bu günü kadar yaptığı çalışmaların yanı sıra 2018 yılındaki beton yol hedefini ise 109 km olarak belirledi. Çalışmaların aralıksız sürdüğü beton yolda, belediye-millet işbirliğinin de yer aldığı çalışmalarla Altınordu Belediyesi ilçeyi 2018 yılı sonunda 305 km beton yola kavuşturmayı hedefliyor.

MODERN BELEDİYE HİZMET BİNASI HAYATA GEÇTİ

Altınordu Belediyesi, prestij projelerinden birisi olan belediye hizmet binasını, Ordu Belediyesi döneminde Yeni Mahalle’de ve atıl durumda kalan otoparkı yeniden inşa ederek milletin hizmetine sundu.

MOSTAR KÖPRÜSÜ ALTINORDU’NUN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Altınordu Belediyesi, 30 Mart yerel seçimlerinden önce söz verilen projeleri bir hayata geçirdi. Bu kapsamda Civil Irmağının denizle buluştuğu noktaya 4 ayaklı, 3 bölmeli ve 4 seyir teraslı olarak planlanan Mastor Köprüsü vatandaşların kullanımına açıldı.

ÇOCUKLARA YAPILAN YATIRIM GELECEĞE YATIRIMDIR PAROLASI İLE ‘SANAT ATÖLYESİ’ İNŞA EDİLDİ

Altınordu Belediyesi tarafından Taşbaşı Mahallesi Menekşe Sokak’ta restore edilen tarihi bina çocuklar için Teknoloji ve Tasarım Atölyesi’ne dönüştürüldü. Hizmete giren ‘Sanat Atölyesi’nde çocukların el becerilerinin geliştirilerek sanata yönelmesi sağlandı. Sosyal sorumluluk projesi dahilin de hayata geçirilen proje ile çocuklar kendi hayal dünyasında kurduğu tasarımları sanatlarına dönüştürmeye başladı.

KARACAÖMER SANAYİ SİTESİ ŞEHRE NEFES ALDIRACAK

Altınordu Belediyesi şehir içindeki küçük imalathanelerin şehir dışına taşınmasına yönelik hazırladığı ve geçtiğimiz aylarda temelini attığı Karacaömer Sanayi Sitesi inşaatına devam ediyor. Şehrin nefes almasına ve istihdama katkı sunacak proje ile Karacaömer Mahallesinde bulunan alana toplam 7 Milyon 153 bin TL’lik maliyetle, 22 bin 300 metrekare üzerine 9 blok 62 işyerinden oluşan sosyal alanlara sahip bir sanayi sitesi kuruluyor.

YAŞLILARIN BULUŞMA NOKTASI ‘YAŞLI YAŞAM MERKEZİ’ OLACAK

Temeli atılarak çalışmalarına başlanan ve geçen kısa sürede hızla yükselen bin 100 metrekare kapalı alana sahip olacak olan ‘Yaşlı Yaşam Merkezi’nin çok amaçlı bir kompleks olması planlanıyor. Bu kapsamda ‘Yaşlı Yaşam Merkezi’nin zemin katında çok amaçlı salon, lokal, okuma salonu, mescit ve servis mutfağı yer alacak. Merkezin 1. Katında ise Temel Sağlık Hizmetleri, psikodontek uygulamaları, hasta dinlenme odası, mobil evde bakım ve idari birimler bulunacak. Binanın 2. Ve 3. Katlarında ise mesleki beceri atölyeleri, fitness, spor salonu ve dinlenme odası inşa edilecek. İnşaatı hızla devam eden ‘Yaşlı Yaşam Merkezi’ bittiğinde yaşlıların buluşma alanı olacak.

ŞEHRİN EKONOMİSİNE KATKI SUNACAK PROJELER HIZLA YÜKSELİYOR

Altınordu Belediyesi şehrin ekonomisine ve istihdama katkı sunacak projelere de imza atıyor. Altınordu Belediyesi bu kapsamda Akçatepe mahallesi’ne yumurta entegre tesisi ünitesi, Kayabaşı mahallesi’ne ise soğuk hava deposu ile yem kırma ünitesi inşa ediyor.

ALTINORDU BELEDİYESİ'NDEN KADIN VE ÇOCUKLARA AYRICALIK

Altınordu Belediyesi Hizmet Binası’nda kadınların ve çocukların yararlanabileceği alanlar oluşturmak amacıyla inşa edilen, içerisinde yaklaşık 300 kişilik konferans ve nikah salonunun da bulunacağı sosyal yaşam alanı, vatandaşların hizmetine sunulmak için gün sayıyor. Yaklaşık 1.5 yıl önce hizmete giren Altınordu Belediyesi Hizmet Binası çok kullanışlı bir bina olmasının yanı sıra içerisinde bulunan birçok sosyal alanıyla da vatandaşların beğenisini kazanıyor. Altınordu Belediyesi tarafından projelendirilen ve hizmet binasının 3. katında inşa edilen yeni sosyal alanlarla kadınlar ve çocukların çok beğeneceği bir proje hayata geçiriliyor.

Çalışmaların devam ettiği ve 1100 metrekarelik bir kapalı alana sahip olan projede sona yaklaşılıyor. Yapımı devam eden alanda, kadınlar için yemek atölyesi, restoran, dikiş-nakış kursları ve ebru sanatı gibi alanların inşasının yanı sıra çocuklar içinde kreş yapımı gerçekleştiriliyor. Çalışmaların hızla devam ettiği sosyal yaşam alanında ayrıca 350 metrekare büyüklüğünde 300 kişilik konferans ve nikah salonu yapımı da aralıksız sürdürülüyor.

ALTINORDU MODERN PAZARLARLA DONATILIYOR

Altınordu Belediyesi ilçeye yeni pazar alanları kazandırırken mevcut pazarlarda ise önemli yenilikler yapmayı sürdürüyor.

PAZARTESİ PAZARI ÇOK AMAÇLI MODERN BİR BİNAYA DÖNÜŞÜYOR

 

Pazartesi Pazarı’nda hayata geçirilecek proje ile yeraltı 3 ve yer üstü 3 katlı olmak üzere toplam 6 katlı 30 bin metrekarelik çok amaçlı bir bina inşa ediliyor. İçerisinde 17 bin metrekarelik otopark, 4 bin 200 metrekarelik Pazar yeri ve balıkçılar çarşısı, 3 bin 700 metrekare spor salonu ve iş yerleri ile birlikte 3 bin 700 metrekare alana sahip çok amaçlı konferans ve nikah salonu bulunuyor. Bucak Mahallesinin çehresini değiştirecek olan projenin en kısa sürede hayata geçirilmesi planlanıyor.

‘ŞİRİN PAZAR’ ŞEHRE DEĞER KATACAK

Bu kapsamda kapsamda Şirinevler Mahallesinde bulunan alanda inşa edilen içerisinde çayhane, zabıta noktası, 20 dükkanlık balıkçılar binası, 12 dükkanlık şarküteri binası ve 120 çarpı 190 ebadlarında yaklaşık 400 pazarcı tezgahının bulunacağı 7 bin 100 metrekare kapalı alana sahip olan ve 3.5 milyon TL’ye mal olacak olan ‘Şirin Pazar’ projesinde çalışmalar sürüyor.

KARŞIYAKA’YA MODERN BİR PAZAR İNŞA EDİLİYOR

Rus Pazarı’nda hizmet veren esnaflar için planlanan ve aynı zamanda Karşıyaka Mahallesine de hizmet verecek olan ‘Karşıyaka Pazar’ projesi bulunduğu alandaki Pazar yükünü sırtlamış olacak. Karşıyaka Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerine inşa edilen ‘Karşıyaka Pazar’ projesi ile otopark ve sosyal alanları bulunan modern iş yerleri inşa edilecek. Önceliğin Rus Pazarı esnafına verileceği alanda inşaat 8 ay içerisinde bitirilecek.

İLÇEYE YENİ İMAR YOLLARI KAZANDIRILDI

Altınordu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince 2014’ten bu yana 26 km imar yolu açıldı. Gelecek dönemlerde ise 34 km daha açılması planlıyor. Bu çalışmaların yanı sıra yine Fen İşleri Müdürlüğü’nce 2014’ten bu yana 60 bin metrekare baskı beton kaldırım, 520 metre menfez, 9 bin 371 metre koruge boru ile yağmur suyu hattı, 8 bin 610 metre duvar, 646 metre boyunda 32 bin 50 ton taş tahkimat ve 300 metre betonarme duvar yapımı gerçekleştirdi.

HUZURLU VE GÜVENLİ PARKLAR İNŞA EDİLDİ

Altınordu Belediyesi 2014 yerel seçimlerinden bu yana geçen 4 yıllık süre zarfında ilçenin park ve yeşil alan sayılarında önemli artışlar yaşanmasını sağladı. Bu kapsamda Altınordu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2014 yılında 53 adet park var iken bu sayı 2018 yılında 73’ yükseltildi. 4 yıllık hizmet süresince Altınordu Belediyesi tarafından 4 adeti revize olmak üzere toplam 52 bin 93 metrekarelik 24 adet park yapıldı. 2018 yılı için planan 2 adeti revize olmak üzere toplam 7 adet parkın yapımı ise tüm hızıyla sürüyor.

MAHALLERE ÖZEL MEKANLAR KAZANDIRILDI

Şehir merkezinde park ve yeşil alan çalışmalarını sürdüren Altınordu Belediyesi bunun yanı sıra dış mahallelere de özel mekan kazandırma çalışmaları gerçekleştirdi. Bu kapsamda Işıklı, Hacılar, Kökenli ve Saraycık gibi mahallelerde atıl durumda bulunan anlar yeniden inşa edilerek mahallelerin sosyal alanlara kavuşması sağlandı.

MODERN BİR ALTINORDU İÇİN YERALTI VE YERÜSTÜ AKILLI ÇÖP KONTEYNERLERI HAYATA GEÇİRİLDİ

Altınordu Belediyesi yaptığı örnek projeler ile toplum tarafından takdir toplamaya devam ediyor. Bu kapsamda yaptığı çalışmalarla modern bir Altınordu inşa etmeye özen gösteren Altınordu Belediyesi aynı zamanda halk sağlına da önem veren çalışmalara imza atıyor. Temiz ve modern bir çevre parolası ile çalışmalarını sürdüren Altınordu Belediyesi halk sağlığını korumak, çevreyi temiz tutmak, pis koku ve görüntü kirliliğini engellemek amacıyla başlattığı çöp konteynerlerinin yeraltına alınması projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda 94 adet yeraltı konteynerı ve 59 adet yerüstü konteyneri kullanıma sunuldu.

MOBİL YIKAMA ARACI HİJYENİK BİR ORTAM SAĞLIYOR

Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Çöp konteynerlerinin daha hijyenik koşullar sağlaması adına sisteme yeni kazandırılan “Mobil Yıkama Aracı” ile Altınordu’daki konteynerler artık daha temiz olacak.

ÇÖP TAKSİ PRATİK ÇÖZÜM SAĞLIYOR

Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, bünyesine kattığı 3 adet çöp taksi ile dar sokaklarda bulunan ve zamansız çıkarılan çöplere anında müdahale ediyor.

212 bin 600 nüfusu ile Karadeniz’in en büyük ilçelerinden birisi olan Altınordu’da temizlik çalışmaları her geçen gün aralıksız devam ediyor. Şehir temizliğine büyük önem veren Altınordu Belediyesi, şehirde cadde ve sokakların yanı sıra park ve bahçe gibi alanların temizliği konusunda da büyük hassasiyet gösteriyor.

ALTINORDU BELEDİYESİ CAMİLERİ TEMİZLENİYOR

İlçede yapılan temizlik çalışmalarında vatandaşlardan büyük destek gören Altınordu Belediyesi,  bir ilke imza atarak, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturduğu bir ekip ile her hafta ilçe genelinde belirlenen camilerde temizlik çalışması gerçekleştiriyor.

BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA YARIŞMASI DÜZENLENDİ

2016-2017 Eğitim öğretim yılında hanelerde kızartmalık yağların lavabolara dökülmesini önlemek amacı ile okullar arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması düzenlendi. Yapılan yarışma sonucunda 29 bin litre atık yağ toplandı.

GERİ DÖNÜŞÜM BÜYÜK ÖNEM VERİLİYOR

Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce “Geri Dönüşüm Haftası” etkinlikleri kapsamında öğrencilere “Geri Dönüşüm” ile ilgili bilgi verilerek geri dönüşümün önemi anlatıldı.

KÜLTÜR VE SANATA ÖNEM VERİLİYOR

Altınordu Belediyesi şehrin kültür ve sanat etkinliklerine büyük önem veriyor. Bu kapsamda çalışmalar gerçekleştiren Altınordu Belediyesi yerel kültür sanat derneklerine desteklerini aralıksız sürdürüyor. Yapılan etkinliklerle birçok ünlü ismi Altınordulularla buluşturan Altınordu Belediyesi düzenlediği etkinliklerle birliktelik sağlamaya devam ediyor.

Altınordu Belediyesi tüm bu çalışmaların yanı sıra Kitap Fuarı, Uçartma Şenliği, Kitap ve Oyuncak Paylaşım Evi, eğitim katkıları, tiyatrolar, “Bardakta çorba”,  Çocuk İşçi Değil İstikbaldir, “Eğitime Uzanan Altın Renkli Eller”, Ramazan ayı etkinlikleri, Anne Üniversitesi ve yaz spor okulu gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Ordu’da görev yapan ulusal ve yerel basın çalışanlarının katılımı ile yapılan değerlendirme toplantısı gerçekleştirilen soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.


Yayın Tarihi: 13/02/2018