Başkan Şenlikoğlu’ndan 10 Kasım Mesajı


Başkan Şenlikoğlu’ndan 10 Kasım Mesajı

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şenlikoğlu mesajında, vatan toprakları için mücadele eden, gözlerini kırpmadan canlarını veren tüm aziz şehitlere, gazilere ve kahramanlara Allah'tan rahmet diledi.

Başkan Şenlikoğlu şöyle devam etti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla, memleketimizin her köşesinde verilen bağımsızlık mücadelesini 100. Yılını gururla kutladığımız Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır. Türk milleti olarak en büyük vazifemiz, Atatürk’ün ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözlerinde dile getirdiği gibi ülkemizin, vatanımızın birlik ve beraberlik içinde gelişmesi, daha da büyümesi ve ilelebet payidar kalmasını sağlamaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına sahip çıkmak demek, Cumhuriyetimize bağımsızlığımıza, vatanımıza, bayrağımıza ve milletimizin binlerce yıllık medeniyet birikimine sahip çıkmak demektir. Kahraman milletimiz, 15 Temmuz ihaneti karşısında sergilediği asil direnişle, terörle mücadelede şehit verdiği evlâtlarıyla ülkemizin kazanımlarını canı pahasına muhafaza edeceğini bütün dünyaya göstermiştir, gerektiğinde de yine gösterecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakârca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.”


Yayın Tarihi: 10/11/2023 - 14:24