Başkan Şenlikoğlu; ‘’Giresun’u Turizm Şehri Yapacağız‘’


Başkan Şenlikoğlu; ‘’Giresun’u Turizm Şehri Yapacağız‘’

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu sabah kahvaltısında şehrin önde gelen turizm sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi.

Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda Başkan Şenlikoğlu şehrin turizm anlamında gelişmesinin herkesin görevi olduğunu söylerken; ‘’Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Seçim sürecinde ve göreve geldikten sonra turizm bizim dilimizden düşürmediğimiz bir kelime oldu. Sizlerle birlikte şehrimizin turizm bakımından nasıl gelişeceği hakkında fikir alışverişinde bulunmak görüşlerinizi almak istedim. Öncelik olarak turizmin çıkış noktasını tek bir noktada belediyemizde toplamak istiyoruz. Turizmin gelişmesi adına belediye olarak elimizden gelen bütün koşulları sağlayacağımızı bilmenizi istiyorum. Şehrimizin turizm bakımından gelişmesi adına Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ile de bir görüşme gerçekleştirdim. Bakanımız bize kaynak konusunda söz verdi. Kendilerini şehrimize davet ettim, buraya geldiğinde sizleri de davet edip hep birlikte Giresun’umuzun turizm anlamında gelişimi için toplantı yapmak istiyorum. Belediyemiz geçmiş dönemde maddi olarak gerçekten çok kötü yönetilmiş kurumsal kimliğini kaybetmiş. Mali olarak çok kötü bir tabloda olmamıza rağmen yine de kendi imkânlarımız doğrultusunda ve devletimizin desteği ile şehrimizin turizm anlamında gelişmesini istiyoruz. Bu anlamda kendimizde kalede ışıklandırma ve düzenleme, adada ışıklandırma ve belediyemize ait bir tesis açımı, fındık müzesi, gibi çalışmaların alt yapılarını oluşturuyoruz. Giresun kalemizin alt tarafından Zeytinlik Semtinde ikinci bir tarihi mahalle oluşturmak istiyoruz. Sahiller belediyemize devredildikten sonra tır parkının olduğu yere serentiler şehir çarşısı yapmayı planlıyoruz. Geçtiğimiz dönemde yapımına başlanan ancak olduğu gibi bırakılan Gedikkaya Projesi hakkında da arkadaşlarımızla görüşüyoruz, bu projeyi belki biraz değiştirip uygulamayı hedefliyoruz. Yine teleferik projemiz var bu projenin de Giresun’a büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Şehrimizin ana girişinde görsel güzelliği geliştirmek adına esnaflarımızla bir toplantı yapacağız bu toplantıda cephe giydirmesi konusunu konuşacağız. Bu projenin de kaynağını yine bakanlığımız karşılayacak. Şehrimiz turizm konusunda gerçekten çok iyi yerlerde olabilir bunun için hepimize sorumluluk düşüyor. Bugün görünen bir tur otobüsü bile şehrimizde park yeri bulamıyor. Biz hepimiz birlik olacağız hep birlikte bu şehri turizm sektöründe ön plana çıkaracağız. Gerçekten tarihi özelliklere sahip yerlerimiz var bunlar geçtiğimiz dönemde insanlara sunulamamış anlatılamamış. Biz belediye olarak önce imkânları sağlayacağız koşulları yaratacağız ardından sizlerden aldığımız fikirlerle şehre turizm anlamında ne yapabilir bunlara bakacağız. İlimize gerçekten katkı sağlayacak projeleri tek tek gerçekleştireceğiz. Ve Giresun’da turizmi bir sektör haline dönüştüreceğiz’’ şeklinde konuştu.

Toplantıya Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ve turizm sektörünün temsilcileri haricinde, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Halil Demirel, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Demirel, Kent Konseyi Başkanı Mürşit Gürel, Müze Müdürü Hulusi Güleç, Alt Yapı Hizmetleri Birliği Başkanı Tamer Uzuner, Ticaret ve Sanayi Odası adına Ergin Kılıçaslan, İl Özel İdare Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erdem Kılavuz, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ertan Kuduban, ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Koordinatörü Süleyman Şahin de katıldı.


Yayın Tarihi: 11/07/2019