Başkan Mustafa Demir 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Kutladı


Başkan Mustafa Demir 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Kutladı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümünü sebebiyle kutlama mesajı yayınladı

Mesajda Başkan Demir, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefine adım adım ilerlerken, geçmişten aldığımız mirası korumak ve yarınlara taşımak en büyük görevimizdir” açıklamasını yaptı.  

Cumhuriyet tarihi açısından büyük önem taşıyan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Türk Milleti’nin bağımsızlığını ve hürriyetini, ne pahasına olursa olsun koruyacağını tüm dünyaya gösterdiği önemli askeri başarılar arasında yer alıyor. İlk kez 1924 yılında Cumhurbaşkanı Atatürk'ün Dumlupınar'da katıldığı törenle ‘Başkumandan Zaferi’, 1 Nisan 1926'da kabul edilen kanunla da ismi 30 Ağustos Zafer Bayramı” olarak değiştirilen bayramın bu yıl 101.si kutlanıyor.

Tüm yurtta coşkuyla kutlanacak bayramla ilgili yazılı mesaj yayınlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, milletin büyük kahramanlıklarının ve azim dolu mücadelesinin simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı, bir kez daha coşku ve gurur içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun en parlak örneklerinden birinin 30 Ağustos Zafer’i olduğunun altını çizen Başkan Demir, “30 Ağustos 1922'de, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin kazanılmasıyla birlikte, Türk milleti tüm dünyaya bağımsızlığını ve hürriyetini ne pahasına olursa olsun koruyacağını göstermiştir. Samsun’dan yakılan bağımsızlık ruhunun meşalesi, vatan topraklarının her karışına yayılarak 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanmıştır. Bu büyük zafer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki kahraman ordumuzun, milletimizin inanç ve kararlılığının bir yansımasıdır” açıklamasında bulundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, şehitleri ve gazileri rahmet, minnet ve şükranla anan Başkan Demir, “Bugün, Türkiye olarak, geçmişten aldığımız güçle geleceğe umutla bakıyoruz. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefine adım adım ilerlerken, geçmişten aldığımız mirası korumak ve yarınlara taşımak en büyük görevimizdir.30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kutluyor; milletimiz için her zaman birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesini diliyorum” İfadelerini kullandı.


Yayın Tarihi: 29/08/2023 - 15:57