Başkan Kul’dan Hıdırellez Şenliklerine Davet


Başkan Kul’dan Hıdırellez Şenliklerine Davet

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, 12-13 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan Terme-Sakarlı Hıdrellez Şenlikleri’ne tüm hemşehrilerini davet etti.

Samsun’da Hıdırellez heyecanı Terme’de yaşanacak. Terme Belediyesi vatandaşları baharın gelişini kutlamak için Terme-Sakarlı mera alanına davet ediyor. Türk dünyasının en önemli mevsimlik bayramlarından biri olan Hıdırellez kutlamalarında Türk örf ve adetleri Terme’de tekrar yaşatılacak.

22. Geleneksel Terme-Sakarlı Hıdırellez Şenlikleri” 12 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00’de başlayacak, 13 Mayıs Pazar günü akşamına kadar sürecek. Cumartesi günü at yarışları, Pazar günü ise yağlı güreşlerin yapılacağı etkinliklerde, konserler ve halk oyunları da sergilenecek.

“HIDIRELLEZDE BULUŞALIM”

Hıdırellez Şenliğinin, Türk dünyasında, ilk çağlardan günümüze kadar devam eden bir gelenek olduğunu hatırlatan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, vatandaşları Hıdırellez Şenliklerinde buluşmaya davet etti. Eski zamanlardaki gelenek ve göreneklerin günümüze aktarılması ve yeni nesillerde kültürümüze yönelik farkındalık yaratılmasını hedeflediklerini belirten Başkan Kul, “Toplumsal birlikteliğimiz için kültürümüze, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmak, onları yaşatmak ve mutluluğumuzu paylaşmak çok önemlidir. Bu geleneklerimiz aslında birlik ve beraberliğimizi güçlendirdiğimiz değerlerimizdir. Biz her yıl, bu bayramı büyük bir coşkuyla, kültürümüzden bugünlere taşıdığımız renkli, çarpıcı, coşkulu etkinliklerle Terme’de kutluyoruz. Bizi birbirine yakınlaştıran, bu kültürel değerimize sahip çıkmak adına vatandaşlarımızı 22.Terme-Sakarlı Hıdırellez Şenliğine bekliyoruz” dedi.


Yayın Tarihi: 06/05/2018