Başkan Kibar’dan Öğrencilere Önemli Tavsiyeler


Başkan Kibar’dan Öğrencilere Önemli Tavsiyeler

Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Oyuncuları “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle “Yunus Emre’nin Sevgi Dili” ni okullarda aşılamaya devam ederken Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen etkinliğe Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’da katıldı.

Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’ne gelerek çıktığı sınıfta Okul Müdürü Yüksel Acar ile birlikte en arka sıraya oturarak 10 dakika süren etkinliği takip eden Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar programın sonunda öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı.

Bu yıl “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olduğunu belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Bizde bu anlamda nasıl bir farkındalık oluşturabiliriz diye Gösteri Sanatları Atölyemiz ile bir karar alarak Yunus Emre farkındalığını gösterebilmek için çat kapı okullara giderek programlar yapıyoruz. Yaptığımız etkinlikte öğrenci kardeşlerimizin memnuniyetini görmekten bizler de mutlu oluyoruz.” dedi.

 Yunus Emre’nin vefatının üzerinden yaklaşık 700 yıl geçmesine rağmen kültür ve medeniyetimizi inşa etmeye devam ettiğini belirten Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “İnsana dair sevgi ve inancın simgesi olan Türk şiirinin baş tacı Yunus Emre’nin ilim, irfan, sevgi, güven, ahlak, iyilik, doğruluk, adalet, yardımlaşma, birlik ve beraberlik üzerine çağrılar yaparak Anadolu halkının sönmeyen umudu olmuştur. Amacımız,  Yunus Emre’nin çağları aşan düşünceleri aracılığıyla Anadolu irfanının, günümüz dünyasında çocuklar ve gençler tarafından daha çok anlaşılmasını, tanınmasını ve yaşatılmasını sağlamaktır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze de katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

“BİRDEN FAZLA YABANCI DİL ÖĞRENİN”

Öğrencilere bazı önemli tavsiyelerde de bulunan Başkan Kibar, “12 sınıftasınız ve hayatınızın kırılma yılları. Malum toplumumuzda pandeminin birtakım etkileri oldu. Pandemiden en çok etkilenen kurumlardan bir tanesi de eğitim camiamız oldu. Bizler bu dönemde öğrenci kardeşlerimizin evlerinde canları sıkılmasın diye Türkiye’de bir ilk olan Lisezon dergileri dağıtmıştık. Elimizden geldiği kadar öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Böyle bir dönemde iyi bir üniversite kazanmak yeterli olmuyor . Üniversite hayatında kendinizi çok iyi yetiştirmeniz lazım, iyi bir yabancı dil öğrenmek bundan sonraki yaşantınızda çok önemli bir kriter sayılacaktır. Dünya artık çok küçüldü. Önceden bir günde sadece örneğin Samsun'a gidip gelinebilirken günümüzde artık sabah yurt dışına gidip akşam geri dönülebiliyor. Doğal olarak bu gelişen dünyada biz de doğru bir şekilde yerimize almamız açısından öğrendiğimiz yabancı dilin yanına başka bir yabancı dilde öğrenmemiz gerekebilir. O yüzden öğrenci kardeşlerimizi kendisini çok iyi yetiştirmesi gerekir. Bizde sizler için ne destek ve varsa sağlayamaya çalışacağız. Bizler 7/24 öğrenci kardeşlerimizin hizmetindeyiz ve kapımız her zaman sizlere açıktır” diye konuştu.


Yayın Tarihi: 29/12/2021