Başkan Güler Fındık İçin Son Sözü Söyledi


Başkan Güler Fındık İçin Son Sözü Söyledi

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, sonunda katıldığı meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Güler’in Ordu’ya dair açıklamaları meclis üyelerinden alkış topladı.

“FINDIK BİZİM DERDİMİZ, BU DERTLE DERTLENECEK VE ÇÖZECEĞİZ”

Başkan Güler, hasadına kısa zaman sonra başlanacak fındık konusunda son sözü söyledi. “Ben buraya önsöz yazmaya gelmedim bu son sözdür. Bu son sözü de fındıkta ortaya koyacağız” diyen Başkan Güler, “fındığın gerçek sahibi biziz” şeklinde konuştu.

Meclis üyelerinden alkış alan konuşmasında Başkan Güler, “Fındık hepimizin, aynı zamanda benim de büyük derdim. Biz fındık konusunda gerekli çalışmaları oluşturuyoruz. 8 milyon kişiyi ilgilendiren fındık kaynağımız 2,5 milyar dolarlık bir ihracat payına sahip.  Çarpan etkisiyle ekonomimize 3,5 - 4 milyarlık bir etkisi olan fındık konusunda ben kendimi görevli ve sorumlu kabul ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da fındığa sahip çıkıyoruz. Fındık bizim derdimiz, bu dertle dertlenecek ve bu sorunu çözeceğiz. Ordu halkının çiftçisinin emeğini Roma’ya, Londra’ya Washington’a bırakamayız. Bu bizim emeğimiz, biz buna sahip çıkıyoruz. Fındığın önce Ordu, Karadeniz ve üreticilere sonra da ülkemize ait olması gerektiğini düşünüyorum. Dünyaya buradan duyurmuş olalım,  fındığın sahibi hepimiziz. Bu şeref de hepimize aittir” dedi.


Yayın Tarihi: 13/07/2020