Başkan Genç: Millet, Demokrasiye Sahip Çıkmıştır


Başkan Genç: Millet, Demokrasiye Sahip Çıkmıştır

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, darbe girişiminin ilk dakikalarında ailesinin yanısıra, Canik Belediyesi Başkan Yardımcıları,Meclis Üyeleri ve personeli ileberaber Cumhuriyet Meydanı'na giderken, yaptığı çağrıyla Canik halkının da meydanı doldurmasını sağladı. Elinde Türk bayrağıyla birlikte vatandaşları "Darbecilere karşı birlik olmaya" çağıran Genç, "Milletin iradesine darbe vurulamaz. Türk halkı demokrasiye sahip çıkmıştır. Teşekkürler Türkiye" dedi.

Darbe girişiminin duyulduğu ilk dakikalarda eşi Nimet Genç, çocukları, Canik Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve personeliile birlikte Cumhuriyet Meydanı'na giden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik ilçesi halkını meydana toplarken, vatandaşlarla birlikte demokrasiye sahip çıktı. Eline Türk Bayrağını alan ve vatandaşlara seslenen Başkan Osman Genç, "Milli iradeye karşı yapılan hukuk dışı bu darbe girişimi bir nevi terör olayıdır. Ancak Türk halkı demokrasiye sahip çıkmıştır ve bu darbe hareketi Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, aziz milletimizin, polisimizin ve vatan sevdalısı askerlerimizin dik duruşuyla başarıya ulaşamamıştır" dedi.

'MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKMA GÜNÜ'

"Gün, darbecilere karşı, milli iradeye sahip çıkma günüdür" diyen Başkan Osman Genç, "Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan ezanlara geldik. Rabbimize şükürler olsun. Millet iradesi ve devlet kurumlarının takdire şayan dayanışması sonucu halkın iradesine karşı yapılmış gayrimeşru ve hainlik boyutundaki kalkışma çok şükür amacına ulaşamayarak bertaraf edilmiştir. Milletimiz demokrasimize sahip çıkmanın eşsiz bir örneğini sergilemiştir. Milli irade bugünümüz ve geleceğimiz için hayati öneme sahip bu çok zorlu süreçten her zaman olduğu gibi haklı ve galip çıkmıştır. Türk milleti adi darbe girişiminin karşısında olmuş ve demokrasimizi savunmuştur" diye konuştu.

'BU BİR TERÖR OLAYIDIR'

Kaynağını halktan almayan, halka hizmet amacı taşımayan hiçbir girişimin başarıya ulaşamayacağına dikkat çeken Başkan Genç, "Milli iradeye karşı yapılacak her hareket adı ne olursa olsun demokrasi dışı ve hukuk dışı bir harekettir ve bir nevi terör olayıdır. Demokrasi ekmek gibi, su gibi kaçınılmazdır. Halkın iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımak mümkün değildir. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Demokrasiye karşı yapılmış kanun dışı eylemi lanetliyoruz. 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesine olan tam inancımızla, demokrasimize sahip çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

'DARBEYE KARŞI DİK DURULDU’

Darbe girişiminin engellenmesiyle demokrasinin kazandığını dile getiren Başkan Genç, şunları söyledi: "1960'ta, 1971’te ve 1980'de gördük, eski Türkiye dışarı çıkamazken, Yeni Türkiye'de halk darbeye karşı koymuştur, demokrasisine sahip çıkmıştır. Milletin iradesine darbe vurulamayacağını aziz milletimiz bir kez daha göstermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın emriyle bu işler dininceye kadar meydanlardayız.Devletimize ve milletimize geçmiş olsun. Aziz milletimize, polisimize, darbeye karşı dik duran askerlerimize demokrasiye sahip çıktıkları için teşekkür ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."


Yayın Tarihi: 15/07/2016