Başkan Aksu'dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı


Başkan Aksu'dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Ersan Aksu, mesajında şu ifadelere yer verdi; "Bugün, Türkiye'nin uğradığı en alçak saldırılardan biri olan 15 Temmuz darbe girişiminin 6. yıl dönümü. Ülkemizin huzuruna, milletimizin birliğine, devletimizin istiklaline saldıranlara karşı 15 Temmuz gecesi asırlar boyu unutulmayacak destansı bir zafer elde edildi.

Şer odakları ve maşaları olan ihanetçiler, hain ve alçakça tuzaklarıyla o gece ülkemizin birliğine, beraberliğine, huzuruna kastederek, güçlenen, büyüyen, gelişen ülkemizi karanlığa gömmek, ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek istediler. O gece sokaklara ve meydanlara akın akın koşan milletimiz, darbecilere direnmiş, şanlı tarihimizde kahramanlık destanlarına bir yenisini daha eklemiştir. Milletimiz tankların, kurşunların karşısına durarak her karış toğrağı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatanını korumuş, bayrağını dalgalandırmış, ezanını susturmamıştır. Bombalarla, silahlarla, tanklarla saldırarak alçakça planlarını uygulamaya çalışanlar ise 15 Temmuz gecesi hüsrana uğramıştır. Allah'ın yardımı, Sn. Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu ve milletimizin cesareti ile yazılan destansı mücadele, Türk milletinin tarih boyunca olduğu gibi her ne şartta olursa olsun istiklaline ve istikbaline sahip çıkacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Büyük ve güçlü Türkiye yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmak için sinsi senaryolarla, kirli oyunlarla, alçakça tuzaklarla sayısız engelleme girişimlerinde bulunan şer odakları, millet olarak ortaya koyduğumuz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz ve dayanışmamız ile her defasında püskürtülmüştür.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde önündeki engelleri ve tuzakları her defasında aşarak hedefine yürüyen Türkiye, her konuda kat ettiği mesafelerle gücüne güç katmaya devam ediyor. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'e ilerlerken azimle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Savunma sanayii hamlelerimiz, Mavi Vatan'daki çalışmalarımız, Milli Teknoloji Hamlelerimiz, Milli Uzay Programı ve TOGG'un yanı sıra pek çok alanda atılımlar devam ediyor. İşte bu hamleler büyük ve güçlü Türkiye'nin inşaası konusunda çok kararlı olduğumuzu ortaya koyuyor. Milletimizin her bir ferdi ile omuz omuza aydınlık geleceğimize doğru adım adım ilerliyoruz.

Ülkemizin ve milletimizin bekası için hayatlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Gazilerimize sağlıklı, sıhhatli ömür diliyorum."


Yayın Tarihi: 16/07/2022 - 10:51