Balıkçılar "Vira Bismillah" Dedi


Balıkçılar "Vira Bismillah" Dedi

Samsun Valisi Osman Kaymak, 1 Eylül’de başlayan olan balık av sezonu dolayısıyla mesaj yayımladı.

Balıkçılarımızın dört buçuk ay aradan sonra 1 Eylül’de "Vira Bismillah" dediklerini ifade eden Vali Osman Kaymak mesajında; ‘Öncelikle, 2018-2019 av sezonunun sektörün tüm çalışan ve emek harcayanlar açısından bol bereketli ve hayırlı bir yıl olmasını temenni ediyorum.

İlimiz açısından balıkçılık ve su ürünleri sektörü çok önemli bir ihraç kalemi olması nedeniyle tüm sektör paydaşlarına teşekkür ediyorum. Bu anlamda yürütülen başarılı çalışmalarının devamını teminen elimizden gelen tüm gayreti göstermemiz gerekmektedir.

Balıkçılarımız tarafından binbir emek ve zahmetle denizlerimizden sofralarımıza getirilen, insanların sağlıklı beslenmesinde, özellikle çocukların gelişiminde, erişkin insanların sağlıklarının korunmasında sayısız faydaları bulunan, başta balık olmak üzere tüm su ürünlerinin yeni av sezonunda halkımız tarafından bol bol tüketmesini tavsiye ediyorum.

Devletimizin su ürünleri politikalarının ana hedefi, halkımıza bol ve ucuz balık sağlamak olduğu kadar, deniz, göl, baraj ve nehirlerdeki su ürünleri ve balık kaynaklarını koruyarak, sürdürülebilir avcılık yöntemlerinin geliştirilmesini sağlamaktır.

Unutulmamalıdır ki; doğal kaynaklar sonsuz değildir. Bu kaynaklar, gelecek nesillere aktaracağımız bir emanettir. Bu nedenle, koruma ve kullanma dengesini mutlaka gözetmek zorundayız.

2018-2019 av sezonunun, balıkçılarımız için sektörün tüm çalışan ve emek harcayanlar açısından bol bereketli ve hayırlı bir yıl olmasını, halkımızın da bu sağlıklı nimetten bolca yararlanmasını diliyorum.’ dedi.


Yayın Tarihi: 31/08/2018